Utsikten från lägenhen vid Norr Mälarstrand i Stockholm som gick för 4,7 miljoner – redan innan visning.
Utsikten från lägenhen vid Norr Mälarstrand i Stockholm som gick för 4,7 miljoner – redan innan visning.

En omgjord tvåa på 40 kvadratmeter vid Norr Mälarstrand i Stockholm gick nyligen loss för otroliga 4,7 miljoner kronor – och såldes redan innan visning.

4,7 miljoner kronor, eller 117 500 kronor kvadratmetern, blev slutpriset för den charmiga lilla tvåan på 40 kvadratmeter Pontonjägargatan med utsikt över Riddarfjärden i Stockholm.

Det innebar ett försäljningsrekord för mäklarfirman Karlsson&Uddare och mäklaren Jonas Tillman.

– Det har blivit ett flockbeteende när marknaden är så här het, kommenterar Jonas Tillman försäljningen till Aftonbladet

Trots att utgångspriset låg på 3,3 miljoner, vilket redan var en bra bit över snittpriset per kvadratmeter sköt budgivningen minst sagt i höjden. Och vare sig han eller hans chef, Karlsson&Uddares ägare Catharina Lager Sundberg, hade väntat sig att den omgjorda tvåan skulle gå för ett så pass högt belopp.

– Nej, det hade vi inte väntat oss. I dag är det en del av våra bostäder som det blir mycket mer budgivning på än vi bedömt, säger Lager Sundberg till Metro.

Det finns i dag ett tryck på mindre lägenheter och allt fler små lägenheter i Stockholms innerstad säljs före visning. Jonas Tillman säger till Aftonbladet att köparna till de nya heta objekten brukar vara någonstans i 30-års åldern, ensamstående eller yngre par.

Catharina Lager Sundberg menar att en av orsakerna till dagens höga priserna är att bostadsutbudet varit mycket litet de senaste två åren. 

– Detta i kombination med låga räntor gör att priserna stigit på alla bostäder och särskilt på bra lägen.

Flera större ettor eller små tvåor med en yta mellan 40 och 50 kvadratmeter har den senaste tiden sålts före visning. Vad beror det på?

– Spekulanterna har anpassat sig till den snabba marknaden och vill därför ofta göra snabba avslut. Ofta är det flera spekulanter som kommer på förhandsvisning och deltar i budgivningen.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset