Elektroniska enheter laddade med biblar och information om hur du hittar Jesus. Så ska terrorgruppen IS bekämpas i en ny satsning som bland annat Livets ord står bakom, enligt Världen i dag. Men enligt ett förtydligande som församlingen publierat handlar det inte om en "radikal attack".

IS-områden i Irak ska "flygbombas" med små apparater som innehåller biblar på arabiska och information om hur man finner Jesus. "Bombningen", som bland annat svenska Livets ord står bakom, kommer att ske med hjälp av drönare. Det skriver Världen idag.

 LÄS MER: Här sprider IS propaganda – helt öppet
 

Planerna avslöjades av pastorn Joakim Lundqvist under ett möte på Europakonferensen i Uppsala under lördagen. Under konferensen flög drönare runt i konferenssalen så att mötesdeltagarna kunde se hur de fungerade.

”Drönarna har anpassats på ett sätt så att de kan bära med sig biblar. De flyger över IS-kontrollerat område i Irak och släpper ner biblarna till IS-soldater", säger Livets ords missionsavdelning till tidningen.

"Biblarna" kommer vara stora som tändsticksaskar och behöver inte kopplas in i någon dator. Målet är att övertyga IS-krigarna om Livets ords budskap. Satsningen sker tillsammans med en annan missionsorganisation, som inte Livets ord vill uppge, enligt Världen idag.

”Vi startar vårt projekt om några veckor och hoppas kunna släppa ned tusentals biblar”, säger Missionsavdelningen enligt tidningen.

Livets ord publicerade under torsdagen ett förtydligande på sin hemsida : " Att projektet i media utpekas som en radikal attack mot en terrororganisation är fullständigt missvisande och enbart sensationslystet."
Församlingen
 menar att de inte alls ska bomba IS-soldater, utan att de vill med hjälp av samarbetspartners i Mellanöstern nå ut med sin tro till befolkningen. 


► LÄS MER: Så rekryterar terroristerna i svenska Facebookgrupper

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Politik