Bilden har ingenting med händelsen att göra.
Bilden har ingenting med händelsen att göra.

Under natten till torsdagen hittades en man vid en snödriva i Göteborg. Tack vare att spårvagnsföraren Åsa Samuelsson, 43, hittade mannen kunde hans liv räddas.

Under natten till torsdagen upptäckte en spårvagnsförare i Göteborg att en man låg i en snödriva vid en hållplats. Hon kände enligt GP igen mannen sedan innan då han åkt med spårvagnen tidigare under kvällen. Mannen, som är i 20-årsåldern, var då okontaktbar, hade låg puls och en kroppstemperatur på endast 32 grader.

Åsa Samuelsson, som spårvagnsföraren heter, berättar för Metro att mannen hon kände igen verkat drogpåverkad när han åkte med henne tidigare under kvällen och bad därför ledningscentralen att vara med henne via mobiltelefonen när hon gick fram till en livlöse mannen.

–  Man är inte så kaxig när klockan är kvart i två vet att personen eventuellt är drogpåverkad, säger hon.

► LÄS MER: Försökte hoppa från bro – räddades av mänsklig kedja

Spårvagnsföraren larmade SOS klockan kvart i två på morgonen, och knappt tjugo minuter senare var polisen på plats. Enligt polisen lever mannen tack vare spårvagnsföraren.

– Det har varit mycket kallt i natt och mannen kan ha legat i snödrivan i några timmar. Han hade inte levt om han legat kvar en liten stund till, säger polisens biträdande vakthavande befäl Anna Erlandsson till GP.

Men någon hjälte menar Åsa Samuelsson inte att hon är.

– Det är självklart att man gör det man kan om man ser en människa som ligger i en snöhög och det jag kunde göra var att larma. Det känns jättebra att han överlevde. Jag hoppas att han kan få hjälp om han har problem och att han tar vara på sitt liv, säger Åsa till Metro.

Varför mannen låg i snödrivan är ännu oklart men mannen ska enligt GP ha hittats med någon form av narkotika på sig. 

På torsdagsmorgonen bedömdes mannens läge som stabilt och mannen är utom livsfara.

► LÄS MER: Pappa med barnvagn gick igenom isen – räddades av förbipasserande

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset