I början av året kontaktades polisen i Södertälje med anledning av en orolig person som inte hört av en bekant på länge. När polisen tog sig in i dennes lägenhet hittades en man och en kvinna mördade. Arkivbild.
I början av året kontaktades polisen i Södertälje med anledning av en orolig person som inte hört av en bekant på länge. När polisen tog sig in i dennes lägenhet hittades en man och en kvinna mördade. Arkivbild.

Mannen kunde inte acceptera att hans hustru lämnat honom. Nu döms han till livstids fängelse och utvisning för att ha mördat hustrun och den man hon flyttat in hos.Men domen kommer att överklagas.

I början av året hittades en man och en kvinna brutalt mördade med ett vasst föremål i en lägenhet i Södertälje. Kvinnans kropp hade lämnats på ett sätt som tyder på att "gärningsmannen inte endast velat döda henne, utan även skända henne", skriver rätten.

Nu döms kvinnans make till livstids fängelse för mord och hans 31-årige kamrat till tolv års fängelse för medhjälp till mord. Båda ska utvisas ur Sverige efter avtjänat straff.

Plastbit som bevis

Maken har under rättegången nekat till brott och påstått att han bara ville hustrun väl. Men flera personer har vittnat om att kvinnan berättat att maken både misshandlat och mordhotat henne. Kort före morden filmade också maken sin hustru genom ett öppet fönster när hon var tillsammans med den andre mannen. Filmen hotade han att sprida till hennes släktingar.

Den starkaste tekniska bevisningen i målet utgörs av en plastbit som hittades i lägenheten och som antas komma från ett knivskaft. På plastbiten har man hittat dna både från den mördade mannen och från den försmådde maken.

"Inte övertygande"

Men den morddömde makens försvarare, advokat Johan Eriksson, ger inte mycket för rättens slutsatser och säger att domen kommer att överklagas.

– Jag tycker inte att domen är särskilt övertygande. Det är ju ett indiciemål, säger Eriksson.

Om det som rätten pekar ut som den starkaste tekniska bevisningen säger han:

– Att min klients dna fanns på en plastbit i den där lägenheten är inte så konstigt för han bodde där med sin fru när de först kom till Sverige.

Boendet övergick senare till den nu mördade mannen.

Erikssons teori är att plastbiten kan komma från en fågelbur tillhörande en papegoja som var lös i lägenheten när paret hittades mördade.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset