Åklagare Tobias Kudrén vill att den mordåtalade 33-åringen döms till livstids fängelse. Arkivbild.
Åklagare Tobias Kudrén vill att den mordåtalade 33-åringen döms till livstids fängelse. Arkivbild.

Livstids fängelse bör bli straffet för den man som brutalt slog ihjäl sin flickvän i Bromma i juni, anser åklagaren.

Dådet skedde natten mot den 4 juni i den 41-åriga kvinnans lägenhet. Den 33-årige mannen överföll henne med ett stort antal slag och sparkar riktade mot huvudet och halsen. Svartsjuka var en utlösande faktor till våldet.

När slutplädering hölls i Solna tingsrätt på tisdagen framhöll åklagaren enligt medier på plats att mannen visat särskild hänsynslöshet och pekade på flera försvårande omständigheter, bland annat att han suttit på kvinnan och att hon inte haft någon möjlighet att fly.

Enligt åklagaren hade 33-åringen så kallat likgiltighetsuppsåt, det vill säga han var likgiltig inför om kvinnan skulle överleva eller inte, vid brottet.

– Han hade kunnat sluta slå efter ett, två eller tre slag. Han sparkar och slår när hon ligger. Han hade tid att besinna sig, säger åklagaren enligt aftonbladet.se.

Men enligt advokat Krister Jansson är inte uppsåtet om mord styrkt. Han anser istället att mannen ska dömas för synnerligen grov misshandel och vållande till annans död.

Enligt en rättspsykiatrisk undersökning led den åtalade inte av någon allvarlig psykisk störning vid tidpunkten för dödsmisshandeln.

Dom meddelas preliminärt den 25 oktober.

Ingela Landström/TT
Den 33-årige mannen i rätten med sin advokat.
Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset