I mitten med handbojor syns den livstidsdömde 35-åringen när hovrättens rättegång om mordet på 17-åriga Lisa Holm fortsatte.
I mitten med handbojor syns den livstidsdömde 35-åringen när hovrättens rättegång om mordet på 17-åriga Lisa Holm fortsatte.

Under måndagen meddelade Göta hovrätt att Nerijus Bilevicius, 35, döms till livstids fängelse för mordet på Lisa Holm. Domen kommer efter att den tidigare livstidsdomen i tingsrätten överklagats. Nerijus Bilevicius har hela tiden nekat till brottet.

Klockan två under måndagen meddelade Göta hovrätt att 35-årige Nerijus Bilevicius döms till livstids fängelse för mordet på Lisa Holm. Tidigare hade tingsrätten gjort samma bedömning, och finner det bevisat att Bilevicius mördade Lisa Holm.

► LÄS MER: Han döms till livstids fängelse för mordet på Lisa Holm
 

Nerijus Bilevicius dna har inte funnits direkt på Lisa Holms kropp, men dna från honom fanns på tio ställen på Lisa Holms kläder, på repstumpar och i den lada Lisa Holm bedöms ha mördats i. Han ska också ha arbetat i området samt haft tillgång till utrymmet i ladan och arbetsboden där kroppen hittades.

Under förhandlingen i hovrätten medverkade Bilevicius fru på videolänk istället för på telefon som i tingsrätten. I hovrätten gav hon sin make alibi.

Hovrätten anser precis som tingsrätten att mordet hade ett sexuellt motiv. Lisa Holms kropp kropp var delvis avklädd när den hittades.

Tore Brandtler, familjens målsägdandebiträde, har varit vid familjens sida sedan Lisa Holm försvann. Hon har aldrig tvivlat på att det är rätt man som har dömts.

– Mördaren är dömd. Men det finns fortfarande obesvarade frågor, exempelvis varför det hände, och det är tragiskt i sig, säger Brandtler till TT.

Det var den 7 juni 2015 som 17-åriga Lisa Holms föräldrar anmälde henne som försvunnen. Den 13 juni hittades hennes kropp och polisen meddelade under natten samma dag att tre personer i 30-årsåldern anhållits. I oktober kom två av de häktade att frias från misstanke. 

Åtal väcktes mot Nerijus Bilevicius den 23 oktober och den 17 november kom han att dömas till livstids fängelse för mordet, någonting som sedan överklagats och alltså först nu blir verklighet i och med hovrättens dom.

► LÄS MER: Tiotusentals tänder ljus för Lisa Holm i kväll

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Lisa Holm