Via bilderna på sig själv vill Liw Isaksson vara en motpol för samhällets smalideal.
Via bilderna på sig själv vill Liw Isaksson vara en motpol för samhällets smalideal.

Jönköpingstjejen Liw Isaksson, 23, är stolt över sin kropp. Och hon vill att andra också ska vara det. ”Jag vill att alla andra ska acceptera sina kroppar”

För två år sedan började Jönköpingsbon Liw Isaksson lägga upp bilder på sig själv och sina kläder.  

– Det har inte varit självklart förr men jag tänker att det måste finnas en motpol mot all hälsohets och att andra kroppar måste synas. Om jag känner mig modig att kunna inspirera, så varför inte, tänker jag.  

► LÄS MER: Mys, 21: Ni måste acceptera att jag är tjock 

Inspirationen kom från andra ”kroppsaktivister”, som hon kallar dem, såsom kvinnorna bakom Fett Magazine och bloggaren Lady Dahmer. 

Så när Fett Magazine sökte modeller anmälde hon sig. Hennes mål är att avdramatisera ordet ”tjock”. 

– Vi måste börja använda ordet tjock och att det då inte är något negativt. Det är fruktansvärt att det används i negativ bemärkelse, trots att det bara är ett ord innehåller det så mycket negativt. 

► LÄS MER: De står upp mot fettfobin: "Priset att vara tjock är så otroligt kostsamt"

Hon har fått mycket reaktioner på sina bilder och modellandet och hon har tidigare blivit intervjuad av både JNytt och GT. Med sina bilder på sig själv vill hon bredda samhällets syn på hur kvinnokroppen kan se ut. 

– Jag hoppas att det leder till att andra ska kunna acceptera sina kroppar som de är. Livet är för kort för att inte leva nu. Du kommer inte bli lycklig sen för att du går ner i vikt. Lev nu och gör något av det du har, säger Liw Isaksson. 

►LÄS MER: Varannan 15-årig flicka känner sig tjock 

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset