Peter Ljung låg bakom Dackarnas seger mot Rospiggarna som gav Målillalaget en plats i slutspelet. Arkvibild.
Peter Ljung låg bakom Dackarnas seger mot Rospiggarna som gav Målillalaget en plats i slutspelet. Arkvibild.

När sista omgången i elitserien i speedway kördes på tisdagskvällen behövde Dackarna tre poäng i 15:e och sista heatet mot Rospiggarna för att gå till slutspel. Och det fixade Peter Ljung.

Rospiggarna och Piraterna var redan klara som etta och tvåa och Indianerna var redan klara för slutspel. Masarna hade redan vunnit med förkrossande 68–22 mot Smederna när sista heatet gick i Målilla och hade sista slutspelsplatsen. Men i Målilla blev Peter Ljung stor hjälte när han vann 15:e heatet klart och gav Dackarna segern, 46–44, och slutspelsplatsen.

Ljung tog fyra heatsegrar och 14 poäng.

– Så jäkla kul. Vi föll mycket på grund av mig i början av säsongen men nu har jag väl återgäldat en del, sade Ljung till C More.

Lejonen slog Piraterna med 52–37 och Indianerna besegrade Vetlanda 45-44 och tog tredjeplatsen före Dackarna. Smedernas storförlust mot Masarna innebär att Eskilstunalaget får lämna elitserien efter bara en enda seger.

I slutspelet börjar alla fyra lag om på noll poäng och möter varandra borta och hemma. Efter sex omgångar möts de två bästa lagen i SM-finalen 27–28 september.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset