Jonathan "Loda" Berg är den enda som är kvar i Alliance spelartrupp som det ser ut nu.
Jonathan "Loda" Berg är den enda som är kvar i Alliance spelartrupp som det ser ut nu.

Beskedet efter Jonathan "Loda" Bergs avbrott från spelet: Ska värva ihop ett helt nytt Alliance.

Den svenska Dota 2-stjärnan Jonathan ”Loda” Berg har vid flera tillfällen det senaste åren hintat om att karriären som spelare snart skulle kunna vara nära sitt slut. Efter att ha antagit en ny roll i organisationen samtidigt som han försökte axla spelarrollen blev det till slut för mycket och tidigare i år meddelade 29-åringen att han skulle ta en paus från allt.

I en intervju med Metro i juli uppgav bland annat Jonathan ”Loda” Berg att kommande säsongen troligtvis kommer bli hans sista.

Nu verkar det dock som den tidigare International-vinnaren har hittat gnistan igen. I ett brev på Alliance hemsida passar han på att hylla supportrarna.

LÄS MER: Jonathan ”Loda” Berg: Nästa säsong blir troligtvis min sista

”Så, varför är jag fortfarande här? Det är på grund av er, kanske lite klichéartat, men att möta alla er supportrar i somras fick mig att minnas mitt ursprung… …Att åka till Peru påminde mig om att jag gör det här för er, men också med er. Det påminde mig om att det som jag tycker är så jävla underbart med esport är ni som var med från början…”

Lodas återkomst innebär också att Axel ”Pablo” Källman och Adrian ”Era” Kryeziu lämnar organisationen. I stället påbörjar Alliance-grundaren jobbet med att hitta en ny femma.

”Till skillnad från förra året ska jag ta mig mer tid att få ihop resten av laget. Jag är extremt sugen på att spela officiella matcher, men allt måste få ta sin tid. Jag kanske kommer att ta en okaraktäristisk roll för att bättre leda laget, men det beror helt på vad vi behöver”, skriver Loda.

LÄS MER: Loda tar en paus – Alliance hämtar in Era som ersättare

Vilka som kan komma att spela i det nya laget är alltså oklart, men i brevet poängterar Loda vad det är han letar efter när det kommer till det framtida Alliance.

”Alliance var och ska vara ett lag som vill spela tillsammans med varandra mer än att bara vara ett lag sammansatt för att vinna. Alliance är att vara en del av en familj. Alliance är att bearbeta varandras problem för att du vill vinna tillsammans.”

LÄS MER: Folkkära Dota 2-profilen drabbad av cancer

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset