Jonathan "Loda" Berg tar ett steg tillbaka som spelare och blir i stället Alliance Dota 2-coach.
Jonathan "Loda" Berg tar ett steg tillbaka som spelare och blir i stället Alliance Dota 2-coach.

Frågan var snarare när och inte om Dota 2-legendaren Jonathan "Loda" Berg skulle lägga spelarkarriären på hyllan. I söndags kom så beskedet.

Jonathan ”Loda” Bergs pensionering från spelarkarriären i Dota 2-laget Alliance är en av de sämst bevarade hemligheter någonsin. Sedan mer än ett år tillbaka har det varit ett ständigt återkommande ämne både för Loda själv och i medierna.

Så sent som i Metro Esport Magazine för några veckor sedan pratade stjärnan om hur han såg laget fortsätta utan honom i startfemman.

Han fick då frågan av Kim ”Drayich” Larsson: ”Om du ersätter dig själv, är det då slutet för din spelande dota 2-karriär då?”

– Ja, det tror jag. Man kommer ju alltid spela dota, men ja helt klart, svarade Berg.

LÄS MER: Jonathan ”Loda” Berg: Nästa säsong blir troligtvis min sista

I söndags kväll kom därför det besked som verkligen alla hade väntat sig.

”Så är det dags. En dag som jag fruktat under en längre tid men nu när den är här så känns det rätt. De senaste två åren har jag vandrat på otrampad mark och jag skulle ljuga om jag sa att det inte har varit kämpigt. Att vara delägare i ett lag må verka som en dröm, och det var det på många sätt, men det är också krävande. Det är en av anledningarna till att jag slutar”, skriver Jonathan ”Loda” Berg i ett pressmeddelande på Alliance hemsida.

Helt Loda-löst blir dock inte Alliance då Berg i stället tar rollen som coach för laget.

LÄS MER: Loda tar en paus – Alliance hämtar in Era som ersättare

Jag går in som laget coach med omedelbar verkan och kommer att slå samman med spelarna på träningslägret för att förbereda inför det öppna kvalet till The International 2018. Jag är övertygad om att vi kan resa oss igen.

Laget har efter Lodas rollbyte beslutat att ta in tysken Maximilian ”Qojqva” Broecker som femte man i truppen. En spelare som både Michael ”miCKe” Vu och Aydin ”iNSaNiA” Sarkohi har spelat med tidigare.

LÄS MER: Drayich om nya Alliance: ”Sämsta någonsin – på papperet”

Kommentera denna artikel

Vad tycker du? Här har du möjlighet att kommentera denna artikel. Vi på Metro vill ha en öppen dialog där de som deltar respekterar varandras åsikter. Alltså förväntar vi oss att du håller en schysst ton. Du kan framföra dina åsikter på ett civiliserat sätt även om du inte håller med om andras. Vi tror på dig!

Här kan du läsa hela vår kommentarspolicy.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset