Alliance under Dreamhack winter 2016. Nu ser uppställningen annorlunda ut.
Alliance under Dreamhack winter 2016. Nu ser uppställningen annorlunda ut.

Jonathan "Loda" Berg tar ett steg tillbaka från den professionella scenen tills efter The International.

Metro har tidigare skrivit om omkastningar i det svenska Dota 2-laget Alliance. Nu kommer nästa stora besked från organisationen. Lagets frontfigur och stjärnspelare Jonathan ”Loda” Berg tar en paus från laget.

I ett uttalande på Alliance hemsida skriver han att den senaste tiden har varit tuff och att det har varit svårt att balansera delägarskapet i organisationen med att vara aktiv som professionell spelare.

LÄS MER: Akke om nya Dota-laget: ”EGM passade oss bäst”

”Det här var inget lätt beslut att ta och jag vet att många va er kommer bli besvikna. Men det här är rätt för mig och jag hoppas att ni kan respektera de. I intervjuer pratar jag ofta om att lämna plats till någon ny. Det här är inte längre mitt lag och tiden är inne för att låta killarna få göra ett försök själva. De är passionerade, dedikerade och redo att bevisa vad de går för”, skriver Loda i uttalandet.

Efter att ha tagit ett steg tillbaka säger stjärnan att han nu ska fokusera på sig själv och kanske lira lite MMR. Men han öppnar också för en comeback.

LÄS MER: Folkkära Dota 2-profilen drabbad av cancer

”Jag kommer att vara borta från den professionella scenen tills efter TI då jag med största sannolikhet återvänder till laget. Som fader till Alliance stannar jag i organisationen och njuter av våra matcher från publiken i stället för på spelplanen”, skriver han.

För att fylla carryluckan som Jonathan ”Loda” Berg lämnar efter sig i Alliance tar laget in Adrian ”Era” Kryeziu som närmast kommer från Ninjas in Pyjamas Dota 2-lag som nyligen lade ner.

LÄS MER: NiP dumpar Dota 2-laget efter satsningen på LoL

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset