Trafikverket är medvetna om att ungdomar ofta leker livsfarliga lekar i anslutning till järnvägarna.
Trafikverket är medvetna om att ungdomar ofta leker livsfarliga lekar i anslutning till järnvägarna.

Ungdomarna tävlade om vem som kunde stå kvar längst på spåret. En chockad lokförare vittnar om hur han tvingades nödbromsa på grund av deras lek med döden. "I kväll gick det bra för er, jag mår kanske lite sämre", skriver lokföraren enligt SVT.

Händelsen utspelade sig på fredagskvällen vid en järnvägsövergång i Timrå. En lokförare tvingades nödbromsa eftersom ungdomar tävlade om vem som kunde stå kvar längst på spåret.

►LÄS MER: Lokföraren Kim, 28, har kört på tre personer: Jag hann inte bromsa

I ett Facebookinlägg har lokföraren berättat om händelsen:

"Jävla ungdomar som hade som fredagsnöje att leka vid järnvägsövergången i Sörberge. Hetsa varann om vem som vågade stå kvar längst. I kväll gick det bra för er, jag mår kanske lite sämre. Jag störde nog fredagslugnet för de som bor i närheten. Tror handen fastnade på tutan. Prata med era ungdomar om att lek vid järnvägen inte är att rekommendera. Ursäkta ordvalet, men jag är upprörd", skriver lokföraren  enligt SVT.

Händelsen polisanmäldes av Trafikverket. Men när polisen kom till platsen hade ungdomarna försvunnit.

– Vi fick en anmälan från tågexpeditionen om att fyra-fem ungdomar hade uppehållit sig på järnvägsspåret när ett tåg passerade vid sextiden på kvällen. Det skulle röra sig om ungdomar i 12-15 årsåldern men när patrullen kom fram fanns ingen där, säger vakthavande polisbefälet Mats Rasmusson till SVT.

Trafikverket känner till att den här typen av lekar med livet som insats pågår.

– Spårspring är tyvärr ingen ovanlighet. Dels kostar det mycket pengar då resenärer får stå och vänta, dels är det både olagligt och farligt att vistas på spåren. Det är inte bara risken att bli påkörd, en järnväg är ju även en extrem elanläggning. Det finns folk som tror att man kan gå över spåret var som helst, säger Lennart Helsing på Trafikverket till Västerbottens-Kuriren.

LÄS MER: Polisen: Ung person hoppade framför tåg – vittne började filma

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Brott