Bild från ett annat sällsynt pandasamlag.
Bild från ett annat sällsynt pandasamlag.

Pandorna Lu Lu och Zhen Zhen har på ett år fått till det en gång i dryga sju minuter. Det gör dem till rekordhållare i den extremt opilska pandavärlden.

Egentligen är det ett under att det finns några pandor överhuvudtaget. I det vilda, men Inte minst i fångenskap har de svartvita björnarna visat väldigt lite intresse av att föra arten vidare. Djurvårdare har försökt pigga upp pandornas svaga sexlust med allt från pandaporr till potensmedicin men det är ändå en stor händelse när några pandor faktisk får till det. 

Därför är Lu Lu och Zhen Zhens vilda erotiska äventyr en sensation. De båda björnarna parade sig i hela sju minuter och 30 sekunder på pandaräddningscentret i Sichuanprovinsen, rapporterar Metro i England. Det är ett rekord för arten så vitt det är känt och Lu Lu har nu fått smeknamnet ”Den uthålliga brodern” av personalen. Normalt pågår ett pandasamlag mellan 30 sekunder och 5 minuter. 

Det är verkligen vår i luften i norra Kina för även ett annat pandapar fick till det, men Yi Bao och Jin Xins äventyr varade bara i 1 minut och 20 sekunder.

Som om det inte räckte med den låga sexlusten är pandahonan bara brunstig 25 dagar om året och även då är fertiliteten låg. Totalt är hanen och honan båda sugna samtidigt ungefär 72 timmar någon gång mellan mars och maj och djurskötarna måste titta efter ändringar i mat- och beteendemönster för att förstå när de här tre dygnen inträffar.

När det väl blivit ungar är det inte ovanligt att mamman råkar rullar över och krossa dem.

► LÄS MER: Här ser 17 pandabebisar dagens ljus

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset