Svenske 21-åringen Ludwig "zai" Wåhlberg blir ensam svensk på Annexets scen när Dreamleague-majorn ska avgöras.
Svenske 21-åringen Ludwig "zai" Wåhlberg blir ensam svensk på Annexets scen när Dreamleague-majorn ska avgöras.

Ludwig "zai" Wåhlberg och Team Secret jagar nu ännu en stortitel. I helgen avgörs Dreamleague-majorn i Stockholm och det är vinna eller försvinna för turneringens ende svensk.

Dota 2-eliten är samlad i Stockholm för att göra upp om ännu en majortitel och saftiga poäng i Pro Circut.

Länge var det däremot osäkert om det skulle finnas några svenska spelare på scenen i Annexet när turneringen under sina sista tre dagar flyttar dit.

LÄS MER: Handskada tvingar Alliance-spelaren att ta en paus från Dota 2

De tre lagen med svenskar i – Mineski, Evil Geniuses och Team Secret – förlorade sina inledande matcher i slutspelsträdet och har sedan dess kämpat med kniven mot strupen om fortsatt överlevnad i turneringen.

Under onsdagen stod det klart att endast Team Secrets Ludwig ”zai” Wåhlberg får spela framför hemmapubliken. Men det är å andra sidan inte vilken spelare som helst. Han har genom hela karriären hyllats som en dundertalang. Den senaste tiden har han dessutom blommat ut och anses av många aldrig ha varit bättre än nu.

LÄS MER: Testa dig själv: Vilken moba-personlighet är du?

Laget har under 2018-2019 radat upp framgångarna. Med både en förstaplats och en andraplats i major-turneringar och vinster i stora turneringar som ESL One Hamburg och nu senast ESL One Katowice.

De har redan samlat ihop tillräckligt många DPC-poäng för att garantera sig själva en plats i årets The International om ingenting går väldigt fel framöver.

Om det var något lag som skulle maximera chansen för att en svensk får lyfta bucklan i Stockholms-majorn så var det alltså Team Secret. Och nu blir det upp till bevis när de måste ta sig igenom lägre bracket utan livlinor.

Team Secret kommer att möta förloraren i matchen mellan Fnatic och Keen Gaming 23 mars klockan 10.30 i kampen om fortsatt spel i majorn.

Dreamleague major Stockholm

När: 22–24 mars.
Var: Annexet, Stockholm.

Slutspelet spelas i dubbelt bracket-system. Team Secret, som befinner sig i den lägre bracketen måste vinna alla sina matcher för att ta sig till final.

LÄS MER: Få koll på esportveckan som gått med ett nytt avsnitt av Update


Annons:

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset