Linus Karlsson missade semifinal i Paralympics-bordtennisen.
Linus Karlsson missade semifinal i Paralympics-bordtennisen.

Ingela Lundbäck är på god väg att försvara sin medalj från Paralympics i London. Men det kan bli mer än bara ett brons till. På söndagen spelar hon semifinal.

För fyra år sedan blev det brons. Nu har Ingela Lundbäck på nytt säkrat minst en bronsmatch efter att ha vunnit kvartsfinalen i klass 5 mot Jordaniens Khetam Abuawad i tre raka set.

Efter en tung start på Paralympics, där hon förlorade med 0–3 i set i premiären, har Ingela Lundbäck varit prickfri. Kvartsfinalsegern var hennes andra raka 3–0-seger och nu spelar hon om en finalplats på söndagen, i semifinalen mot kinesiskan Bian Zhang.

I herrarnas klass 8 hade Emil Andersson och Linus Karlsson möjlighet att ordna en helsvensk semifinal, men det blev i stället platt fall i kvartsfinalspelet för båda.

Emil Andersson hade både greppet och setbollar i det första setet mot regerande mästaren från både Paralympics och VM, kinesen Shuai Zhao. I stället blev det knapp setförlust och sedan kunde inte Johansson resa sig. Zhao vann med 3–0 i set, 14–12, 11–7, 12–10.

Linus Karlsson gick upp till en 2–1-ledning i sin kvartsfinal mot Polens Piotr Grudzien, men kunde inte hålla ledningen. Grudzien avslutade starkt och vann till slut femsetaren med 12–10, 8–11, 8–11, 11–5, 11–5.

För Alexander Öhgren tog det slut i åttondelsfinal, efter förlust mot tysken Jan Gürtler med 0–3 i set.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset