New York Rangers-målvakten Henrik Lundqvist blev utbytt efter att ha släppt in fyra mål mot Pittsburgh.
New York Rangers-målvakten Henrik Lundqvist blev utbytt efter att ha släppt in fyra mål mot Pittsburgh.

Henrik Lundqvist släppte in fyra mål på tio minuter och blev utbytt när New York Rangers förlorade mot Pittsburgh med 1–6 i NHL-ishockeyn.– Det är en besvikelse, säger Lundqvist.

För ett par dagar sedan slog Rangers Pittsburgh med 5–2. Hemma i Madison Square Garden tog Pittsburgh revansch.

– Vi glömde matchen i måndags snabbt och kom ut med helt annan fart och frenesi i dag och spelade som vi kan. Det var en av de bättre matcherna i år, säger Pittsburghs Carl Hagelin till Aftonbladet.

Lundqvist höll nollan i första perioden, då Rangers ledde med 1–0, men hade en mardrömsperiod i den andra då fyra puckar letade sig in bakom honom. Därefter fick Antti Raanta ta över.

– Det är en besvikelse, jag tyckte personligen det kändes väldigt bra i första perioden men sedan kom jag ifrån min gameplan, säger Lundqvist

– Jag måste titta på det här och se vad som blev fel och lära mig av det.

Nyqvistmål bakom seger

Pittsburgh-stjärnan Sidney Crosby gjorde två mål och gick därmed upp i topp i NHL:s målliga med 14 mål totalt.

Detroits Gustav Nyqvist gjorde mål både under ordinarie matchtid och under straffläggningen då Detroit vann med 2–1 mot Buffalo.

Målet, bakom landsmannen Robin Lehner, kom i andra perioden efter en passning från Thomas Vanek. Det var Nyqvists fjärde för säsongen. Vanek slog in den avgörande straffen.

Nashvilles Filip Forsberg gjorde sitt andra mål för säsongen i matchen mot Dallas när han tog laget till ledning med ett handledsskott, knappt femton minuter in i första perioden. Matchen slutade 5–2 till Nashville. Forsberg svarade även för en assist.

Avgjorde med straff

Jacob Josefson var den ende som lyckades sätta en straff på Jhonas Enroth, och hans New Jersey vann därmed mot Toronto med 5–4.

Dallas försvarare John Klingberg var tillbaka på isen efter att ha fått stå över en match på grund av att han kommit för sent till en samling med laget.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset