Joel Lundqvist har det hektiskt just nu.
Joel Lundqvist har det hektiskt just nu.

Fem matcher på åtta dagar i fyra olika städer.Det är Joel Lundqvists tuffa schema just nu.– Man kanske inte ska säga det högt... men med tre små hemma så får man sova mer här, sade veteranen efter 2–3-förlusten mot Ryssland.

På söndagen avslutar Tre Kronor Karjalaturneringen mot hemmanationen Finland. Det blir Lundqvists fjärde match under den här hektiska veckan som började i tisdags med Frölundas CHL-åttondel på bortaplan mot Eisbären Berlin och avslutas kommande tisdag med returen på hemmaplan i Göteborg. Om nu inte Frölunda efter en betryggande vinst i första matchen låter sin lagkapten vila.

Även Lundqvist lagkamrat, backen Henrik Tömmernes, har samma schema.

Vill ha en vinst

Efter två raka förluster i Karjala vill förstås forwardsstjärnan ha en seger mot ärkerivalen Finland.

– Det är viktigt för oss, vi ska ha en vinst. Det gäller att varva ned och fylla på depåerna. Det är viktigt hur man återhämtar sig så att man har fräscha ben, sade han.

Som vanligt tog Lundqvist ett stort ansvar mot Ryssland och gjorde en bra match. Han kastade sig och täckte skott i numerärt underläge, skymde målvakten vid Carl Klingbergs 2–3-mål i powerplay, vann tekningarna med 10–7 och hade drygt 18 minuters speltid. Däremot slutade han på –1 i plus/minus.

Klubban gick av

Men då hade han rejäl otur. Klubban gick av vid en tekning i offensiv zon och medan han hämtade en ny kontrade ryssarna in 2–0 sedan Alexander Barabanov vänt ut och in på backen Jonas Junland och placerat pucken mellan benskydden på Niklas Svedberg.

– Klubban går av, det svider lite. Sedan är det ändå en två mot två-situation och han gör det riktigt bra, sade Lundqvist.

Frölundakaptenen tyckte ändå att Tre Kronor tog ett steg i rätt riktning jämfört med första matchen mot Tjeckien.

– Vi är bättre anfallsmässigt, det är lite mer spel med puck. Närkampsspelet är också bättre. Det är väl kontringarna vi släpper till som gör att de får en hel del klara lägen.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset