BREDBAND. I Lund blir de som köpt en dator med Microsofts nya operativsystem Vista snopna. Där kommer de nämligen inte ut på internet. Lunds öppna stadsnät har en Linux-server som inte är kompatibel med Microsofts operativsystem. Enligt Lunds energi, som driver nätet, beror felet på en bugg i Windows Vista och några planer på att byta ut servern finns inte.
– Ett byte kan leda till problem på andra håll. Våra tekniker tittar på vad vi kan göra. Men det är egentligen upp till Microsoft att åtgärda saken, säger Åsa Holmander, produktansvarig på Lunds energi.

På Microsoft kommer det hela som en överraskning.
– Jag har inte hört något om detta. Det är ingen som har kontaktat oss så vitt jag vet. Men om Lunds energi hör av sig till oss så kan vi säkert komma fram till en lösning, säger Michael Bohlin som är produktmarknadschef.

Lunds energi hänvisar till en lösning på Microsofts supportsidor. Men för Annie Johansson som börjar plugga i Lund till hösten hjälpte inte dessa anvisningar.
– Det gjorde ingen skillnad och ändå fungerar internet bra hemma i Ljungby. Nu får jag låna min lillebrors dator istället.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset