Mäklaren hade bara skrivit upp de andra budgivarnas förnamn. Och det visade sig senare att mäklarens egna dotter budat på fastigheten.

När personen som anmält mäklaren begärde ut listan över budgivare upptäckte personen att telefonnumren på listan inte stämde – och att mäklaren bara skrivit ned de andra budgivarnas förnamn.

►LÄS MER: Mäklaren: ”Mer än varannan mäklare fuskar med budgivningen”

Anmälaren begärde då att få även efternamnen, och då visade det sig att en av budgivarna var mäklarens dotter och hennes pojkvän. Enligt Fastighetsmäklarinspektionen kan det tolkas som att hon försökt ”mörka sambandet”. Dottern ska tillsammans med pojkvännen ha varit spekulant på fastigheten – samtidigt som hon även var suppleant i sin mammas företag.

►LÄS MER: Derek, 27: Mäklarens budfusk kostade mig 35 000

Mäklaren har uppgett att det var dotterns pojkvän som skulle stå som köpare, inte dottern, och att om han hade köpt fastigheten så skulle mäklaren ha ”redovisat det för säljaren och föreslagit att avsäga sig uppdraget”.

Men nu får hon en varning från Fastighetsmäklarinspektionen för att bland annat inte ha avsagt sig uppdraget när en närstående visat intresse för att köpa bostaden.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset