Miljontals människor, konfettiregn och höstligt solgass.Basebollaget Chicago Cubs fick ett hysteriskt mottagande på ett busstak i sin titelparad genom hemstaden.

Tidigt på torsdagsmorgonen svensk tid såg Chicago Cubs till att avsluta en 108-årig titeltorka i Ohio.

Cubs besegrade hemmalaget Cleveland Indians i den sjunde och avgörande matchen i World Series, den amerikanska proffsligan MLB:s slutspel, och tog sin första världsmästartitel sedan 1908.

På fredagen åkte laget en dubbeldäckare utan tak genom den blåsiga staden vid Michigansjön. Mottagandet var gigantiskt. Hundratusentals supportrar valde att skolka och strunta i jobbet för att hylla stadens stolthet vars buss eskorterades av polis.

Längs gatorna syntes skyltar med texten "Världsmästare" och vita flaggor med ett "W", Cubs traditionella tecken för seger.

Chicago stad uppskattade att runt fem miljoner människor skulle delta i hyllningarna av laget – mer än dubbelt så många som firade ishockeylaget Blackhawks seger i Stanley Cup, NHL:s slutspel, 2015. Och en bisarr siffra med tanke på att tre miljoner bor i staden som är USA:s tredje största efter Los Angeles och New York.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset