Arkivbild.
Arkivbild.

De två män som varit anhållna för intrång på Muskö örlogsbas har häktats på sannolika skäl misstänkta för obehörigt tillträde till skyddsobjekt. De misstänks flera gånger ha försökt komma in på basen.

De två männen, en 33-årig britt och en 32-årig belgare, häktades vid en förhandling i Södertörns tingsrätt på onsdagseftermiddagen.

Båda misstänks på sannolika skäl – den högre misstankegraden – för otillbörligt tillträde till skyddsobjekt, som kan leda till böter eller fängelse i maximalt två år.

”Männen har vid mer än ett tillfälle under perioden 30 november – 2 december gjort intrång på Musköbasen i Stockholms södra skärgård”, står det i åklagarmyndighetens pressmeddelande.

LÄS MER: Gick i land på fel ö – fick böta 77 700

Ska vara intresserade av bunkrar

De upptäcktes vid 01-tiden natten mot på söndagen av skyddsvakter inne på basen och omhändertogs i enlighet med bestämmelserna i skyddslagen. I samband med omhändertagandet avlossades varningsskott.

Parterna vid häktningsförhandlingen var belagda med yppandeförbud, så ingen ytterligare information har lämnas ut för tillfället. Enligt Dagens Nyheter ska männen ha sagt att de varit intresserade av bunkrar och trott att Musköbasen var nedlagd.

Männen sitter på häktet i Flemingsberg. Åtal ska vara väckt senast den 19 december.

LÄS MER: Tio guldkorn från svenska ubåtsjakter

Kommentera denna artikel

Vad tycker du? Här har du möjlighet att kommentera denna artikel. Vi på Metro vill ha en öppen dialog där de som deltar respekterar varandras åsikter. Alltså förväntar vi oss att du håller en schysst ton. Du kan framföra dina åsikter på ett civiliserat sätt även om du inte håller med om andras. Vi tror på dig!

Här kan du läsa hela vår kommentarspolicy.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset