Åklagaren tror att männen skulle använda kemikalier för att tillverka en bomb. Nu släpps två av dem ur häktet.
Åklagaren tror att männen skulle använda kemikalier för att tillverka en bomb. Nu släpps två av dem ur häktet.

Under tisdagen släpptes två av de tre män som stod åtalade för förberedelse till terrorbrott. Åtalen handlar om förberedelse och finansiering av terrorbrott.

Två män, 39 och 31 år gamla, släptes av domstol under tisdagen medan en tredje man sitter kvar i häktet, rapporterar meddelar Solna tingsrätt. Alla tre männen är åtalade för förberedelse och finansiering av terrorbrott.

LÄS MER: De misstänks ha planerat terrordåd – hade kunnat ”skada Sverige allvarligt”

Förutom de tre männen har ytterligare tre personer tidigare åtalats. De övriga tre är misstänkta för att de har hjälpt till att finansiera särskilt allvarlig brottslighet och brukande av falsk urkund, de är också släppta på fri fot. Samtliga sex är män från Uzbekistan och Kirgizistan.

Den 39-årige mannens försvarsadvokat har tidigare hävdat att hans klient är helt oskyldig till anklagelserna. Även den misstänkte 31-åringen hävdar att han är oskyldig.

– I mål av den här digniteten är det ovanligt att hävda att klienten är oskyldig. Men det är precis vad jag gör, har försvarsadvokaten Kristofer Stahre sagt till TT.

På fredag kommer domen mot de åtalade männen.

LÄS MER: Man anhållen för förberedelse till terroristbrott

Kommentera denna artikel

Vad tycker du? Här har du möjlighet att kommentera denna artikel. Vi på Metro vill ha en öppen dialog där de som deltar respekterar varandras åsikter. Alltså förväntar vi oss att du håller en schysst ton. Du kan framföra dina åsikter på ett civiliserat sätt även om du inte håller med om andras. Vi tror på dig!

Här kan du läsa hela vår kommentarspolicy.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset