Ett fall av mässling har upptäckts på Södersjukhuset i Stockholm. Personal kommer att kontakta personer som kan ha smittats.

Den smittade personen ska ha besökt akutmottagningen på Södersjukhuset i Stockholm samt Rosenlunds närakut under helgen den 21 och 22 april, rapporterar SVT. Personalen kommer nu kontakta de som kan ha smittats via telefon och brev.   

– Den smittade personen har isolerats och får nu infektionsvård, säger Per Follin, smittskyddsläkare i Stockholm, till SVT.

LÄS MER: Här är sju frågor och svar om mässling: ”Man ska inte vara orolig”

Nu fokuserar Landstinget på att fånga de som är födda mellan 1960 och 1980 och har befunnit sig i på båda akutmottagningarna under den tid som den smittade patienten har varit på sjukhusen.

– Vi är måna om att fånga upp personer som är riskutsatta. Däremed förhindrar vi smittspridning. Om vi bedömer att de är mottagliga erbjuds de en förebyggande behandling, säger Per Follin till SVT.

Det går fortfarande inte att säga hur stor risk att någon har blivit smittad.

Kommentera denna artikel

Vad tycker du? Här har du möjlighet att kommentera denna artikel. Vi på Metro vill ha en öppen dialog där de som deltar respekterar varandras åsikter. Alltså förväntar vi oss att du håller en schysst ton. Du kan framföra dina åsikter på ett civiliserat sätt även om du inte håller med om andras. Vi tror på dig!

Här kan du läsa hela vår kommentarspolicy.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset