Lionel Messi firar sitt mål i Argentinas VM-kvalmatch mot Uruguay.
Lionel Messi firar sitt mål i Argentinas VM-kvalmatch mot Uruguay.

Efter Argentinas finalförlust mot Chile i Copa America i juni tog fotbollsstjärnan Lionel Messi ett tårfyllt farväl av landslaget.Till VM-kvalmatchen mot Uruguay var han dock tillbaka – och avgjorde.Men en skada gör att superstjärnan riskerar att missa mötet med Venezuela.

Messi gjorde matchens enda mål i den 42:a minuten. Publiken i Mendoza applåderade åt Messi under hela matchen och många rusade in på planen efteråt för att ge Barcelona-stjärnan en kram.

– Jag är tacksam för hyllningarna, för kärleken, säger Messi.

Han säger att det var ett genuint avsked till landslaget som han tog tidigare i somras, då Argentina förlorade en mästerskapsfinal för tredje året i följd.

– Jag försökte inte lura någon, jag sade bara vad jag kände. Nu känner jag mig glad, säger han.

Messi har dock en smärtande ljumske som oroar inför den kommande VM-kvalmatchen mot Venezuela på tisdag.

– Jag hade stora smärtor i ljumsken redan före matchen. Vi får se, jag vill alltid spela, men det kommer viktiga matcher framöver, säger Messi.

Argentina leder den sydamerikanska VM-kvaltabellen på 14 poäng efter sju omgångar.

Brasilien har aldrig tidigare slagit Ecuador i dess huvudstad Quito – som ligger 2 850 meter över havet. Inte förrän på torsdagskvällen då OS-hjälten Neymar gjorde det förlösande 1–0-målet på straff i den 72:a minuten. Några minuter före slutet gjorde 19-årige Gabriel Jesus, som nyligen gått till Manchester City, 2–0 och han satte också det tredje målet på tilläggstid.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset