Tampa Bays Jason Garrison (5) och Nashville Predators Viktor Arvidsson (38).
Tampa Bays Jason Garrison (5) och Nashville Predators Viktor Arvidsson (38).

Viktor Arvidsson gjorde sitt sjätte NHL-mål för säsongen.Men i Dallas bänkades John Klingberg av disciplinära skäl.

Viktor Arvidsson är Nashvilles andre bäste målskytt, efter James Neal. Det sjätte målet kom i 3–1-matchen över Tampa Bay.

– Det var ett riktigt skitmål. Jag befann mig framför kassen, Roman Josi slängde in pucken och jag kom väl i praktiken bara åt den. Jag hade lite flyt, helt enkelt. Men de målen räknas ju de också, säger doldisen till Aftonbladet.

– Jag försöker bara göra som vanligt och jobbar så hårt jag kan, jag är ju lite kort i rocken och måste göra det för att nå framgång. Att puckarna ramlat in ser jag som en bonus.

"Jag skäms"

Dallas vann efter förlängning mot Minnesota med 3–2. Men John Klingberg fick inte spela för Dallas. Han bänkades av disciplinära skäl, efter att ha missat morgonsamlingen.

– Det finns inga ursäkter. Jag skäms och har bett mina lagkamrater om ursäkt, det kommer inte att hända igen, säger Klingberg till Expressen.

Han fick se matchen från läktaren.

– Det känns inte alls bra att inte få vara med på isen. Jag ska vara en av ledarna i laget, så det var illa att jag kom för sent i morse och gjorde mina lagkamrater besvikna.

Dallasbacken Johnny Oduya spelade inte heller. Han är skadad, någonstans på underkroppen. Enligt tränaren Lindy Ruff ska Oduya ha haft besvär en tid. Efter lördagens match mot Edmonton, då han spelade med stora smärtor, gick det inte längre.

Två poäng av Klefbom

Nashvilles Filip Forsberg fick en assistpoäng och Victor Hedman passade fram till Tampa Bays enda mål i matchen.

I Edmonton gjorde Oscar Klefbom både säsongens tredje mål och en målgivande passning när Oilers krossade Chicago med 5–0.

Och i matchen mellan Buffalo och Calgary (4–2) gjorde Johan Larsson mål för Buffalo och Mikael Backlund mål för Calgary. Robin Lehner var tillbaka i Buffalo-målet.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset