Sverige och Carl Hagelin hade det tufft mot Nordamerika U23 – men en poäng räckte för att säkra gruppsegern.
Sverige och Carl Hagelin hade det tufft mot Nordamerika U23 – men en poäng räckte för att säkra gruppsegern.

Semifinalklart och en målkung som producerar igen.Tre Kronor hittade rätt på flera håll när gruppsegern säkrades i World Cup. Filip Forsberg bröt måltorkan och var deltaktig i två fullträffar i förlängningsförlusten mot Nordamerika, 3–4.– Det är klart att det är skönt att få göra mål, sade Nashvillestjärnan.

Poängen i gruppavslutningen fixade både semifinalplatsen och förstaplatsen i gruppen.

Inför fortsättningen, närmast semifinalen mot Europalaget på söndag, är det minst lika viktigt att den 22-årige forwardsstjärnan, som gjorde ett mål och en assist, äntligen har öppnat sitt målkonto.

Förra säsongen var han bäste svenske målskytt i NHL-ishockeyn med 33 fullträffar.

"Kan bli bättre"

Men saker och ting kan bli ännu bättre. Anfallsspelet är något som Forsberg tycker att det går att skruva på inför fortsättningen.

– Vi har mycket att slipa på, som lag kommer man ihop bättre och bättre för varje match. Anfallsspelet kan bli bättre, men jag tycker att det var bättre i dag än i de två andra matcherna. Vi kan få det att klicka ännu mer, då kan det här bli riktigt bra, sade han.

Forsberg gjorde sitt första riktiga mål under hela samlingen med Tre Kronor. I träningsmatcherna hittade han rätt en gång, men i tom kasse mot Finland.

Viktigt mål

Fullträffen mot Nordamerika satte Sverige på banan igen efter mardrömsöppningen mot de transatlantiska talangerna.

– Det var riktigt bra spel av "Bengan" (Patric Hörnqvist), jag försöker bara hålla bort backen och få igenom skottet och så lyckades det trilla in mellan arm och kropp på målvakten. Det är klart att det är skönt att få göra mål och ta oss tillbaka in i matchen igen, sade han.

Tre Kronor hamnade i 0–2-underläge efter 95 sekunder – och hade då också släppt till ett friläge och en straff.

TT: Hur gick tankarna över starten?

– Det kan inte bli så mycket sämre, det kunde ha stått 4–0 till dem. Det var bara att försöka vända på det och det gör vi jäkligt bra, sade han.

Forsberg hade en assist på 2–3-målet, genom Nicklas Bäckström, innan Patrik Berglund sedan säkrade den svenska gruppsegern med kvitteringsmålet.

– Vår kemi i kedjan blir bättre och bättre för varje match och i kväll gjorde vi två mål. Jag hoppas vi kan bli ännu bättre ju längre turneringen går.

Närmast mot Europalaget i semifinal.

– Vi har en stor chans att vinna mot dem, sade han.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset