Marta och Rosengård är vidare till åttondelsfinal i Champions League efter totalt 1–0 mot isländska Breidablik.
Marta och Rosengård är vidare till åttondelsfinal i Champions League efter totalt 1–0 mot isländska Breidablik.

Rosengård är vidare till åttondelsfinal i Champions League efter 0–0 i returen mot isländska Breidablik.Men matchen var en orgie i missade målchanser.– Ska vi gå vidare till kvartsfinal måste vi bli bättre på sista tredjedelen, sade Marta.

Rosengård är därmed kvalificerat för åttondelsfinal för sjätte året i rad. Lotta Schelins mål på ett vindpinat Island visade sig bli avgörande i dubbelmötet (1–0 totalt).

Det var inget snack vilket som var bäst även i returen i Malmö, men Rosengård hade förtvivlat svårt att sätta chanserna.

I första mötet vann de skottstatistiken med 10–0 och siffrorna var lika förkrossande i returen.

– Vi gör en bra match. Det som saknas är mål. Därför är man lite besviken efteråt, sade Marta, som själv hade ett friläge i slutminuten.

"Välorganiserat lag"

Två gånger prickade Rosengård ribban. Annars satt avsluten allt som oftast mitt på den isländska målvakten, som var matchens bästa spelare.

Däremot kunde islänningarna inte räkna in några farliga avslut över 90 minuters spel – och avancemanget till åttondelsfinalen var aldrig hotat.

Rosengårds tränare Jack Majgaard Jensen var, trots uteblivna mål, nöjd efteråt med prestationen.

– Vi mötte ett välorganiserat lag med en mycket bra målvakt. Vi hade chansen att göra mål men det viktigaste är att vi är vidare till nästa omgång, sade han.

Han menar att det krävs vissa förbättringar för att laget ska ta sig vidare till kvartsfinal.

– Jag tycker samspelet behöver bli bättre och vi behöver få in de spelare som är skadade. Som det ser ut nu saknar vi lite tempoväxlingar i vårt spel, sade han.

"Betyder mycket"

Vilket lag som väntar i nästa omgång återstår att se.

Lottningen sker på måndag och åttondelsfinalerna inleds den 9-10 november.

Ett avancemang i Champions League kan ses som nödvändigt för Rosengård för att säsongen inte skulle landa i ett misslyckande. I helgens seriefinal tappade laget troligen greppet om SM-guldet sedan förlusten mot Linköping.

Redan i nästa omgång kan Linköping säkra ligatiteln, som Rosengård abonnerat på de senaste tre åren.

Marta ser fortsatt Europaspel som en viktigt krydda för laget i höst och vinter.

– Det betyder mycket att vi är vidare. Nu har vi ytterligare två matcher att kämpa vidare mot, sade hon.

Jack Majgaard Jensen lovade att de ska fortsätta kämpa om guldet även om det ser mörkt ut just nu. En match i taget är devisen.

– Vi har tre viktiga matcher kvar i allsvenskan precis som vi har en viktig match i cupen framför oss. Alla matcher är viktiga för vi ska alltid vinna, sade han.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset