Många "tyckare" anser att Aida Hadzialics avgång var onödig. Arkivbild.
Många "tyckare" anser att Aida Hadzialics avgång var onödig. Arkivbild.

Många beklagar Aida Hadzialics avgång på Twitter och uttrycker förhoppningar om att hon ska komma tillbaka. Hon får också uppskattande kommentarer för att hon rakryggat tagit konsekvenserna av sitt handlande.

Ivar Arpi, ledarskribent på Svenska Dagbladet, tycker att Aida Hadzialic (S) hade behövts i regeringen: "Hon har tydligt tagit ställning mot den splittrade identitetspolitiken. Hade behövts ännu mer av det." skriver han på Twitter.

En annan ledarskribent, Erik Helmerson på Dagens Nyheter, tycker att man måste kunna förlåta och att Hadzialic kanske borde ha inväntat reaktioner: "Men kanske omöjligt i dessa tider för twitterdrev". Debattören Helle Klein håller med: "Juridiskt ska Aida H straffas men politiskt borde det finnas förlåtelse."

Även Åsa Linderborg, Aftonbladets kulturchef, ger den avgående ministern sitt stöd: "Har alltid imponerats av Aida Hadzialic och särskilt nu i den här otroligt trista situationen".

Göran Greider, journalist och författare, har haft Hadzialic som favoritminister: "Hon talade klart och tydligt och mycket kritiskt om marknadifiering av skolan.", skriver han i ett inlägg på Facebook. Han hoppas att hon snart kan komma tillbaka: "genom sitt avgångsbeslut fläckar hon inte ner politkerrollen - hon tar konsekvenserna av ett misstag. Och än viktigare: Hennes framtid som politiker hade blivit svårare. Jag tror nämligen att hon har en lysande framtid framför sig".

Mårten Roslund, språkrör för Grön Ungdom, tycker det är starkt av Hadzialic att avgå: "Men oerhört ledsamt att förlora en så klarsynt och uppskattad minister."

Sanna Rayman, debattredaktör på Dagens Samhälle, är mer bitsk i sin Twitter-kommentar: "Det är med Aida Hadzialic som med riksrevisorerna. Den som har vett att avgå är den man hade velat ha kvar. Mycket synd".

Soeren Stache
Många beklagar Aida Hadzialics avgång på Twitter och uttrycker förhoppningar om att hon ska komma tillbaka. Arkivbild.
Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset