Bor du längs Gröna linjen? Eller tar sommaräventyret dig ner mot Skarpnäck eller Farsta? Ta till tid och packa med det stora tålamodet, är SL:s budskap till alla som ska resa på Gröna linjen söder om T-Centralen i sommar.

Gröna linjen är den äldsta av Stockholms tunnelbanelinjer. Renoveringsarbeten måste ibland göras och bästa tiden är sommaren: färre reser, vädret är gynnsamt och kvällarna ljusa. Den 11 juni – 19 augusti i år rustar SL upp delar av plattformarna vid Skärmarbrink och Gullmarsplans tunnelbanestationer. Den som reser med Gröna linjen måste då byta på vägen – ibland flera gånger – eftersom tunnelbanan inte kan köra in på alla spår utan måste vända vid vissa stationer och gå åt motsatt håll igen.

För att ge ett alternativ till tunnelbanan, sätter SL in bussar på vardagarna. Mellan klockan 07 och 09 kan man resa från Skarpnäck eller Kärrtorp direkt till Gullmarsplan och omvänt mellan klockan 16 och 18.

Gammalt stål byts mot nytt
Mellan den 16 och 30 juli kommer SL dessutom att rusta upp Söderströmsbron, som tunnelbanan går på mellan Gamla stan och Slussen. Förra året stängdes Röda linjen av så att gammalt stål kunde bytas mot nytt. I år är det ombytta roller. Gröna linjens spår stängs av och du kan bara resa med Röda linjen på sträckan T-Centralen – Slussen. Under den här perioden kan en resa mellan till exempel Skarpnäck och Odenplan, som normalt saknar byten och tar under halvtimmen, ta uppemot en timme och medföra fyra byten.

Se hur din resa påverkas
Enklaste sättet att se hur din resa påverkas av sommarens arbeten är att söka fram den på sl.se eller i appen SL Reseplanerare och biljetter. Arbetena påverkar till att börja med linje 17 till/från Skarpnäck och linje 18 till/från Farsta. När bron mellan Gamla stan och Slussen stängs för tågen på Gröna linjen i juli innebär det byten för alla som reser på Gröna linjen söder om T-Centralen.

Alternativa resvägar:

  • Pendeltåg från Farsta strand in till Stockholm City och Stockholm Odenplan.
  • Lokala busslinjer till linje 19 (Hagsätragrenen) för vidare resa mot T-Centralen.
  • Tvärbanan från Gullmarsplan i en ringlinje runt staden.

Läs mer och kolla hur din resa påverkas här!

Artikeln är ett resultat av ett annonssamarbete och innehållet är sponsrat av annonsören. Den här artikeln är inte framtagen av Metros redaktion utan av vår kommersiella avdelning för Native Advertising.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset