Somalias huvudstad Mogadishu.
Somalias huvudstad Mogadishu.

Tio personer dödades i samband med terrorgruppen al-Shabaabs attack mot en restaurang vid stranden Lido i Somalias huvudstad Mogadishu.

Somalisk polis uppger för nyhetsbyrån Reuters att sex av de döda var civila och två soldater. Därutöver dödades två av angriparna.

Enligt polisen började attacken med att en bilbomb sent på torsdagen exploderade utanför restaurangen Banadir Beach Club. Därefter stormade beväpnade män byggnaden, skriver BBC. Våldsamheterna pågick ända till tretiden på natten, lokal tid.

I en annan attack på fredagen, i staden Bardera i södra Somalia, skadades ett tiotal personer när en bilbomb exploderade, rapporterar Reuters. Enligt polisen låg al-Shabaab bakom även detta dåd.

Terrorgruppen har utfört mängder av angrepp i Somalia i syfte att försöka störta den väststödda regeringen.

I januari dödades 17 människor när al-Shabaab attackerade en annan restaurang på Lido. Reuters rapporterar också att över 20 personer dödades när gruppens självmordsbombare i söndags utlöste två bilbomber mot regeringen i Puntland, ett område som större delen av omvärlden anser tillhör Somalia men som i praktiken fungerar som självständigt.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset