Räddningsarbetare och civilpersoner flyttar en kropp efter bombningar i Seif al-Dawleh i Aleppo.
Räddningsarbetare och civilpersoner flyttar en kropp efter bombningar i Seif al-Dawleh i Aleppo.

Syriska flygvapnet och artilleriet har åter bombat rebellkontrollerade delar i storstaden Aleppo. Minst 16 civilpersoner dödades, bland dem fyra barn, enligt brittiskbaserade Syriska människorättsobservatoriet (SOHR).

Angreppen ingår i offensiven som regeringsstyrkorna har inlett för att återta stadens östra delar. Enligt SOHR har minst 172 civilpersoner, varav 26 barn, dödats i angrepp sedan den 15 november. Rebellstyrkornas motangrepp har krävt 16 civilpersoners, varav tio barns, liv i de regeringskontrollerade västra stadsdelarna.

Under torsdagens angrepp var stadsdelen Bab al-Nayrab värst utsatt, enligt räddningsarbetare. De tillägger att det rebellkontrollerade området anfölls med tunnbomber som släpptes från helikoptrar.

Boende har beskrivit bombningarna av de rebellkontrollerade östra delarna under de senaste dagarna som de värsta under hela inbördeskriget.

Jan Egeland, chef för FN:s humanitära insatser i Syrien, säger att den väpnade oppositionen i östra Aleppo har godkänt en plan för att leverera förnödenheter och evakuera sjuka och skadade . Även Ryssland har gett sitt muntliga samtycke, enligt Egeland, som säger att FN nu inväntar klartecken från regeringen i Damaskus.

AP/TT
Seif al-Dawleh hör till de stadsdelar som bombats i Aleppo.
Martial Trezzini/AP/TT
Jan Egeland, chef för FN:s humanitära insatser i Syrien. Arkivbild.
Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset