Jag älskar min personlighet. Den är säregen och spännande. Jag älskar att stå i centrum. Det är lite skit samma om det är någon slags narcissistisk personlighetsstörning eller inte, för mig är det givande.

Jag älskar att få andra att må bra, men aldrig på bekostnad av att jag mår dåligt. Jag känner mig ofta som ett missförstått geni. Jag älskar att ha åsikter och höra andras. Jag älskar också debatter som bränns och känns, när tysta möss äntligen vågar ta ton och lätta hjärtat. Jag älskar mitt utseende såpass mycket nuförtiden att jag väldigt sällan känner något behov av att få det bekräftat av andra. Jag kan gå ut på krogen i minimala kläder där pattarna nästan trillar ut bara för att jag går igång på mig själv. Och samtidigt känner mig ganska ointresserad av kåta mäns bekräftande blickar och taffliga försök till smicker.

Jag älskar att onanera och kolla på porr. Bra porr där kvinnans njutning inte står i andra rummet. Fast ännu mer än onani älskar jag att ha sex med någon annan. Mycket och länge. Detta intresse rimmar för övrigt tydligen inte så bra med att ha blivit våldtagen (som jag blev 2006) men jag har aldrig förstått den kopplingen. Man kan väl älska sex men ändå bli utsatt för ett övergrepp? Tydligen inte enligt diverse skvallerforum om såväl mig som andra kvinnor som pratar öppet om bådadera.

Jag älskar att prata om pengar och hur mycket jag älskar att tjäna pengar. Jag vill tjäna mer pengar för att kunna ha ett  bättre liv, men jag betalar gladeligen mycket i skatt. Jag älskar att kräva det allra bästa av livet och vet att jag inte förtjänar några halvmesyrer. Jag älskar att vara min egen lyckas smed på den fronten.

Många hatar mig för den jag är. För att jag är som jag är. Det sägs att kvinnor måste bli bättre på att ta för sig, men när vi gör det straffas vi. Hårt. Även om vi samtidigt är himla snälla, trevliga och sympatiska. Det är ett av mitt livs största paradoxer.

Glömde jag säga att jag är smart, rolig och skarp också? I så fall ber jag om ursäkt för det.

+ KärlekAgneta Sjödins ständiga kärleksbudskap på Instagram.

– HatMän som fortfarande (nät)hatar kvinnor.


 

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset