Lotta Schelin i finalmatchen mot Tyskland, som sågs av 1,8 miljoner svenskar på tv. Arkivbild.
Lotta Schelin i finalmatchen mot Tyskland, som sågs av 1,8 miljoner svenskar på tv. Arkivbild.

Ungefär 2,5 miljoner svenskar tittade på tv-sändningarna från OS varje dag. Och många valde att se sändningarna på internet, genom Viaplay.

Fotboll, handboll och cykel var de sporter som följdes allra mest. Finalmatchen i fotboll, mellan Sverige och Tyskland, hade i snitt 1,88 miljoner tittare, med en total räckvidd under matchen på närmare 2,8 miljoner tittare. Även fotbollsdamernas semifinal mot Brasilien hade en miljonpublik. Premiärmatchen för handbollsherrarna mot Tyskland sågs i snitt av 734 000 tittare, med en total räckvidd på över 1,7 miljoner tittare. Emma Johanssons silverlopp i cykel sågs av 717 000 tittare i snitt och totalt nådde tävlingen närmare 1,9 miljoner tittare. Ungefär en av fyrtio svenskar såg Sarah Sjöström vinna guld på 100 meter fjärilsim.

"Tidsskillnaden har ibland inneburit en utmaning att hålla sig vaken, men vi var närmare en kvarts miljon som steg upp mitt i natten för att se Sarah Sjöströms enastående guldlopp. Ett bevis på hur OS och idrott engagerar", säger MTG:s vd Anders Jensen i ett pressmeddelande.

Totalt sände MTG över 2 000 timmar från Rio i 13 kanaler. Huvudkanaler var TV3 och TV10.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset