Donald Trumps förmögenheten ska ha minskat det senaste året.
Donald Trumps förmögenheten ska ha minskat det senaste året.

Den amerikanska presidenten Donald Trumps förmögenhet har minskat med cirka 900 miljoner kronor det senaste året, skriver Bloomberg.

Donald Trumps totala förmögenhet är i dag på omkring 2,8 miljarder dollar, motsvarande cirka 25 miljarder kronor. Förra året uppgick presidentens tillgångar till 2,9 miljarder dollar, enligt Bloomberg News.

Den nya siffran är den lägsta sedan sajten började titta på Trumps ekonomi i samband med hans presidentkampanj för tre år sedan.

Den största anledningen till mångmiljonförlusten ska vara att det blivit allt svårare för Trump att hyra ut lägenheter och kontor i skyskrapan Trump Tower.

LÄS MER: Donald Trump erkänner – förde över pengar till Stormy Daniels

Även Trumps golfbanor och hotellanläggningar har tappat i värde det senaste året, enligt Bloomberg.

Men året har inte bara inneburit ekonomiska bakslag för presidenten. Värdet på ett par av de kontorsbyggnader som han äger har stigit och Trump International Hotel i Washington har gått bättre än tidigare.

Donald Trump befinner sig en bra bit ifrån en plats på Bloombergs lista över världens 500 rikaste. För att kvala in där hade presidenten behövt vara god för 4 miljarder dollar. Visserligen har han själv tidigare sagt att hans totala förmögenhet är på omkring 10 miljarder dollar och sågat Bloombergs siffror.

LÄS MER: Kanye Wests och Donald Trumps vänskap – en tidslinje

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset