Isak Arvidsson (till vänster) och Fred Simonsson föll i Davis Cup-dubbeln mot Nederländerna.
Isak Arvidsson (till vänster) och Fred Simonsson föll i Davis Cup-dubbeln mot Nederländerna.

Sverige var utan chans mot Nederländerna i Davis Cup-tennisen.Efter lördagens dubbeltrubbel och 0–3 i matcher väntar ett nedflyttningsmöte med Israel.– Vi måste bli mentalt starkare, säger förbundskaptenen Fredrik Rosengren.

Efter bröderna Elias och Mikael Ymers singelförluster på fredagen var dubbelparet Fred Simonsson och Isak Arvidsson tvunget att vinna för att hålla liv i Davis Cup-mötet med Nederländerna i Båstad.

Svenskduon var dock inte i närheten av att störa Robin Haase och Jean-Julien Rojer. Bortaparet vann med 7–5, 6–2, 6–3 på en timme och 59 minuter.

Nederländerna leder därmed med ointagliga 3–0 och söndagens singlar blir betydelselösa.

– Helgen har karakteriserats av att vi inte har tagit vara på våra chanser. Vi måste vara mentalt starkare och kan inte skita i byxorna när vi får läge. Vi är jädrigt trötta på att vara nära men de vinner helt rättvist, säger "Fidde" Rosengren.

För Sverige väntar i och med förlusten en avgörande bortamatch mot Israel den 28-30 oktober om att få stanna i Europa/Afrika-zonens grupp 1.

– Den är jätteviktig för intresset för svensk tennis men det är ett framtidslag vi har. Vi behöver några år på oss för att få fram tillräckligt många bra spelare. Det är jäkligt tufft i de två högsta divisionerna, säger Rosengren.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset