Enligt Sky News måste en man i 40-årsåldern som blivit friad från våldtäkt informera polisen 24 timmar innan han har sex med någon.

Mannen har fått en så kallad ”Sexul Risk Order” (SRO). En SRO kan tillämpas på en enskild person som polisen tror utgör en risk för sexuell skada, även om personen aldrig dömts för ett brott.

Mannen erkänner att han tidigare haft intresse för sadomasochistiskt sex och att han brukade besöka fetisch klubbar. Han blev friad från våldtäkt men har nu fått en SRO. Ett av villkoren för en SRO är att mannen måste informera polisen 24 timmar innan han har sex med någon ny partner.

För Sky News berättar mannen hur detta satt stopp för hans liv och att han skulle haft mer frihet i fängelse.

– Jag är i chock, jag kan inte fatta att det är så här rättssystemet fungerar.

Han tar också upp exempel på hur det skulle vara för honom att prata med en kvinna. Där han skulle bjuda ut någon på restaurang men först skulle behöva be personen att prata med polisen först.

Ett annat villkor är att mannen inte heller får använda några enheter som har tillgång till internet som polisen i efterhand inte kan granska. Mannen säger i intervjun att polisen använder SRO för att sätta dit honom eftersom han inte blev dömd för våldtäkt. Fallet ska tas upp i igen den 14 juli.

► LÄS MER: Gynekolog anmäls – ska ha sexpratat och kysst patient på benet 

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Brott