En man sköts på fredagskvällen till döds vid Frölunda torg i Göteborg. Mannen satt i en bil när han sköts. Han avled på platsen. Skytten sågs fly från platsen i bil.
En man sköts på fredagskvällen till döds vid Frölunda torg i Göteborg. Mannen satt i en bil när han sköts. Han avled på platsen. Skytten sågs fly från platsen i bil.

Polisen har ännu inte gripit någon misstänkt för dödsskjutningen i går kväll på en parkering vid Frölunda torg i Göteborg. Den döde mannen är heller inte identifierad än.

Larmet om skottlossningen kom in kvart över nio på fredagskvällen. När polisen kom fram till parkeringen hittades den livlöse mannen, som skjutits med flera skott, i en bil. Polisen skriver på sin hemsida att ett antal personer i bil har lämnat platsen i okänd riktning. Händelsen rubriceras som mord.

Under natten pågick en stor polisinsats och ett område runt brottsplatsen var avspärrat för teknisk undersökning. Men tidigt på morgonen meddelade polisen att de jobbat klart på brottsplatsen.

– Den tekniska undersökningen på parkeringsplatsen är färdig och alla avspärrningar är hävda. Nu ska vi ge oss på de två bilar som togs i beslag i anslutning till parkeringsplatsen i natt, säger Tommy Nyman, presstalesperson för polisen i Västra Götaland.

Två personer togs i natt med av polisen till förhör.

– De har hörts upplysningsvis och finns inte kvar hos oss längre, säger Tommy Nyman.

Han säger att det ännu är för tidigt att säga om nattens dödsskjutning kan ha samband med andra skjutningar och brott i Göteborgsområdet den senaste tiden.

– Det kan vi inte ha någon uppfattning om ännu eftersom vi inte vet vem offret är. Just nu är det underordnat för vårt arbete men senare kommer man naturligtvis att jämföra och se om det finns kopplingar till annan kriminalitet, säger Tommy Nyman.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset