Mannen sköts ihjäl mellan två bilar. Ett vittne hörde tre skott.
Mannen sköts ihjäl mellan två bilar. Ett vittne hörde tre skott.

36-årig man sköts ihjäl på parkeringsplats mitt på ljusa dagen. Polisen i Malmö: En ren avrättning. Vittne: Ännu en, tänkte jag.

En ren avrättning, så beskriver polisen gårdagens dödsskjutning i Malmö. Det var strax före klockan tolv i går som mannen sköts och föll ihop på knä mellan två parkerade bilar. Vittnen såg en yngre svartklädd man springa från platsen efter skottlossningen.
– Det var en ren avrättning, säger Göran Billberg, informatör vid Malmöpolisen.

Bilden av att mordet var planerat styrks av vad ett vittne har berättat för Kvp.se – mannen som sköt låg och väntade på sitt offer.

Under eftermiddagen gjorde polisen husrannsakan i en lägenhet i Limhamn och hämtade in en man till förhör, men sent i går kväll fanns inga uppgifter om vad det gett. Polisen ville inte heller säga om det kunde vara samme man som sågs springa från parkeringsplatsen.

Mordplatsen ligger i anslutning till ett villaområde och ett kallbadhus och många människor befann sig i området vid tiden för dådet.
En av dem var byggnadsarbetaren Robert Lidström.
– Jag satt på baksidan när jag hörde tre skott. Min första tanke var att det kanske var en punktering, sedan såg jag polisbilarna och förstod att det var en skottlossning, säger han.

Britt Strömbeck driver Sibbarps kallbadhus. Hon var inne i butiken när skotten brann av.
– Det är förfärligt, så klart. Men man blir lite bedövad av allt man läser i tidningarna. Ännu en, tänkte jag, säger hon.
Den skjutne mannen var en 36-åring hemmahörande i Malmö och känd av polisen sedan tidigare.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset