Polisen misstänker inget brott bakom dödsfallet.
Polisen misstänker inget brott bakom dödsfallet.

För en vecka sedan hittades en kropp i en utbrunnen bil och polisen misstänker att den döde är Uppsalapolitikern Alexander Bengtsson, 20.

Den 24 mars skickades räddningstjänst och polis till en brinnande bil söder om Ödeshög i Östergötlands län. I bilen hittades en kropp som polisen misstänker är 20-åriga Uppsalapolitikern Alexander Bengtsson (M).

–  Vi befarar att det är honom vi hittat kvarlevorna av, men kroppen är inte definitivt identifierad ännu, säger Thomas Agnevik, presstalesperson på polisen i Östergötland, som tillägger att identifieringen av kroppen kan ta flera veckor.

Polisen misstänker i nuläget inget brott bakom dödsfallet, enligt polisen.

Förtroendevalda moderatpolitikern Alexander Bengtsson har tidigare anmält att han mottagit hot och att han ska ha attackerats i sitt hem.

Anhöriga har underrättats om att det troligen är Alexander Bengtsson som omkommit i branden.

Lokala M-politiker i Uppsala uppmärksammar beskedet på Moderaternas hemsida.

"Vi minns Alexander som en lyssnande och resonerande person med hög integritet och stor värme. Moderaterna i Uppsala kommun vill inte spekulera i händelseförloppet av respekt för hans anhöriga. Vi beklagar det inträffade och våra tankar går till Alexanders familj och närstående", skriver Fredrik Ahlstedt, gruppledare och kommunalråd och Therez Olsson, kommunalråd i Uppsala kommun.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset