Att stå och blicka ner på dansgolvet som dj ger Madelein, 71, ett rus.
Att stå och blicka ner på dansgolvet som dj ger Madelein, 71, ett rus.

Madelein har hittat drömjobbet. Hon är 71 år och jobbar som dj. Nu råder hon fler att följa sina drömmar.

När Madelein Månsson var 62 började hon gå på gym men hittade inget som föll henne i smaken. Hon utbildade sig till aerobicsinstruktör men hade svårt att få jobb.

– Tänk dig själv en 62-årig aerobicsinstruktör. Det är svårt.

Men hon älskar musik och spellistorna växte. Och genom en vän kom hon i kontakt med dj-andet, skriver DN som uppmärksammade den pigga 71-åringen först. Samtidigt kände Madelein Månsson att det saknades ett disko för 50-plussare. Så hon lärde sig hantverket och med marknadsföring, som hon tyckte var lätt då hon konkurrerade mot alla andra 20-åringar, gick det som en dans.

– De andra spelar på klubbar som öppnar klockan elva och då är jag trött och vill gå och lägga mig. Jag har ett disko för 50-plussare, säger Madelein Månsson med självförtroende i rösten.

Hon spelar en gång i månaden på Pure på Stureplan. Annars har hon varit på flera ställen i Stockholm som Skansen, Mosebacke och Färgfabriken. Och då brukar hon dra igång vid 19.30.

Vad känner du när du står där uppe och blickar ner på dansgolvet?

– Det är eufori, lyckokänsla. Det är ett enormt ansvar känns det som. Lägger jag på en låt som är fel då går alla och sätter sig. På något sätt måste man ha en relation med dansgolvet.

Hon får mycket kärlek när hon är ute och spelar. Många kommer fram efteråt och ger henne en kram. När hon spelar för yngre är det en annan grej.

– När jag spelar för yngre så är det mer fysisk, bara att ösa på. 50-plussare är annorlunda och gladare.

Hur reagerar folk på att du är 71 år och jobbar som dj?

– Ja, de tycker det är kul och fantastiskt. De säger gud, oj när jag blir 71 ska jag bli som du.

Men Madelein Månsson säger att om hon inte hade varit gympainstruktör så hade hon inte orkat. 

– Det är ganska tröttsamt fysiskt. Dagen därpå känns det alldeles tomt.

Nu har hon spelningar inbokade i ett och ett halvt år framöver. Snart ska hon spela på ett kryssningsfartyg. Ibland funderar hon på varför hon håller på, varför hon inte bara lägger sig i horisontalläge och tittar på tv. Svaret är: musiken är för rolig. Hon tycker att fler borde följa sina drömmar.

Hur länge tänker du hålla på?

– Ja, kanske 20 år till, ju äldre jag blir desto mer attraktiv blir jag. Jag är ju jättefrisk, så det blir väl så länge jag kan, säger Madelein Månsson.

►LÄS MER: Avicii är världens tredje bäst betalda dj – så mycket tjänade stjärnan

Privat

Madelein Månsson.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset