Venezuelas president Nicolás Maduro. Arkivbild.
Venezuelas president Nicolás Maduro. Arkivbild.

En fabricerad "imperialistattack".Så brännmärker Venezuelas president Nicolás Maduro att en domstol i USA har funnit två syskonbarn till hans hustru Cilia Flores skyldiga till planer på knarksmugglig.

– Tror ni att det var en tillfällighet? Tror ni att det var en tillfällighet att imperialisterna fabricerade ett mål vars enda avsikt var att attackera första damen, den första kämpen, presidentens fru? frågade socialistpolitikern Maduro vid ett tal till jublande anhängare i huvudstaden Caracas.

Han hyllade också sin hustru – som är före detta riksåklagare och talman i parlamentet – som en "revolutionär".

Den nu 30-årige Efrain Antonio Campo Flores och 31-årige Francisco Flores de Freitas greps i november i fjol på ett hotell i Haiti och fördes till New York. De misstänks enligt åtalet för att ha deltagit i möten i Venezuela om transport av kokain till USA via Honduras. De greps sedan de kontaktat en person som visade sig vara en amerikansk agent om att sälja 800 kg kokain.

En domstol i New York har nu funnit bröderna skyldiga. De riskerar tio års fängelse när deras domar ska offentliggöras den 7 mars nästa år.

Maduro hävdar att anklagelser om att Venezuela är inblandat i narkotikasmuggling är en del av en kampanj för att misskreditera socialismen i landet.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset