Inspelningarna av "Så mycket bättre" präglades av Freddie Wadlings bortgång. "Det var en märklig situation att åka dit en vecka efter att han gick bort", säger vännen Magnus Carlson.
Inspelningarna av "Så mycket bättre" präglades av Freddie Wadlings bortgång. "Det var en märklig situation att åka dit en vecka efter att han gick bort", säger vännen Magnus Carlson.

Det blir extra känslosamt för Magnus Carlson i hans avsnitt av "Så mycket bättre", där artisten får en låt tolkad av sin bortgångne vän Freddie Wadling. – Det var som en berg och dal-bana att spela in, säger han.

Magnus Carlson såg fram emot sin egen dag i "Så mycket bättre" som inför en födelsedag. Han var en av de första artisterna som bjöds in till programmet och visste inte vilka andra som skulle delta. Men han tvekade aldrig inför att tacka ja.

– Jag visste att jag ville vara med. När man har hållit på så länge som jag har så är det här en sådan grej man vill ha gjort innan man dör, säger han och beskriver inspelningstiden som "kollo fast med kameror".

– Det var en mycket större upplevelse än vad jag trodde när jag tackade ja.

Sörjer vännen

Kanske mer än för alla andra kom Magnus Carlsons tid i programmet att präglas av Freddie Wadlings bortgång, eftersom de två var nära vänner sedan tidigare. I hans avsnitt blir det särskilt känslosamt när Magnus Carlson får höra vännen framföra en av hans mest populära låtar.

– Det var en märklig situation att åka dit en vecka efter att han gick bort, säger Magnus Carlson och kallar Wadlings tolkning av hans låt för "den finaste presenten jag har fått".

Kom nära

Avsnittet inleds med en allvarlig ton eftersom Magnus Carlson engagerar hela gänget i en samhällsnyttig aktivitet. Men stämningen blir också mer uppsluppen, när artisterna ordnar en överraskning åt honom.

– Alla var otroligt fina, ingen var ett ego eller en diva. Jag tror att vi kommer att hålla kontakten länge, säger han och berättar att det snabbt kändes naturligt att vara så nära varandra. De långa inspelningsdagarna gjorde att han glömde kamerorna.

– Man får väl hoppas att man är en bra människa för man kan inte fejka något, man kan inte gå runt och spela ett spel i tio dygn. Men det behövdes inte, vi trivdes med varandra.

Karl Melander/TT
Magnus Carlson anländer till inspelningen av "Så mycket bättre", med Little Jinder i bakgrunden. Arkivbild.
TV4
På lördag är det Magnus Carlsons dag i TV4:s "Så mycket bättre". Pressbild.
Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset