Malin fick ett jobb under programmet men nu har hon sagt upp sig och letar efter andra jobb.
Malin fick ett jobb under programmet men nu har hon sagt upp sig och letar efter andra jobb.

Efter att ha tagit ett banklån åt en kompis som hon sedan inte kunde betala tillbaka hamnade Malin, 24, hos Kronofogden och tvingades att flytta hem till föräldrarna.

I kvällens avsnitt av Lyxfällan får vi träffa 24-åriga Malin. Efter att som 20-åring tagit ett banklån på 100 000 kronor för att hjälpa en kompis blev hon tvungen att flytta tillbaka hem till föräldrarna när att hon inte kunnat betala av på lånet och hamnat hos Kronofogden.
– Jag var i en situation där jag inte gjorde någonting åt mina skulder utan bara flydde undan allt och tänkte att det redan var kört. Så jag var i en ganska djup svacka när vi började spela in programmet, säger Malin när det gått ungefär en månad sedan inspelningarna avslutades.

►LÄS MER: Mikaela, 27, spelade bort över 50000 kronor i månaden

Hennes inkomst under programmet ligger på 600 kronor i månaden, samtidigt som utgifterna hamnar på 11600 kronor. Tanken är att hon ska betala för sig hemma men när det inte går växer skulderna till föräldrarna snabbt och sammanlagt handlar det om skulder på 132 782 kronor.

Samtidigt konsumerade hon skräpmat, vin och cigaretter för motsvarande 107252 kronor om året.
– Jag hamnade i den sitsen eftersom jag är en person som hjälper andra och det var därför jag blev så känslosam i programmet. De var ganska hårda mot mig men jag är egentligen inte en person som lever på andra utan min dåliga situation berodde främst på att jag lånat ut så mycket pengar till vänner och en pojkvän, säger Malin.

► LÄS MER: Sjuksköterskan Linnea, 24, anmälde landstinget till "Lyxfällan"

Inledningsvis i programmet var hon inte särskilt intresserad av att skaffa ett jobb eftersom hon inte visste vad hon vill göra utom att ”det skulle vara något roligt”, något som fick programledarna Patrick Grimlund och Magnus Hedberg att ilskna till ordentligt. Till slut fick Malin ändå en anställning hos en gammal arbetsgivare – men där är hon inte kvar.
– Jag sa upp mig för en vecka sedan. Jag vill inte jobba med försäljning eller provisionslön utan ha något mer stabilt så just nu har jag inget jobb, säger hon.

Så hur går det med budgeten då?
– Eftersom jag inte har någon inkomst nu längre blir det ju svårt men så fort jag får ett nytt jobb som är mer stabilt ska jag sätta en ny budget. Men jag fick ut mycket bra av Lyxfällan-veckan, jag slutade festa och röka så mycket och är mycket gladare, säger Malin.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Ekonomi