Malin Blom.
Malin Blom.

I lördags kväll var Malin, 30, på väg till en fest hos en vän. När hon cyklade över övergångstället utanför Fotografiska museet vid Slussen i Stockholm kom en okänd bil körande i bussfilen. I hög hastighet körde den på Malin som skadades svårt. Nu vädjar hennes familj och om hjälp att hitta smitaren.

– Vi är ju egentligen fortfarande i chock. Det känns så ofattbart att få beskedet som är alla föräldrars mardröm, säger hennes mamma Jenny.

– När man kommer in där på sjukhuset och se henne ligga medvetslös så blir man så otroligt ledsen och rädd, men ändå så fylls man med sån kärlek för hon är så vacker och ligger där fridfullt.

Sedan 21-tiden i lördags kväll då det smitande fordonet körde på Malin på Stadsgårdsleden i höjd med Fotografiska har hon legat medvetslös, med blödningar i huvudet och frakturer på nyckelben, skuldra, revben, sken- och vadben.

Trots många vittnen har polisen ännu inte hittat föraren till den bil som gasade ifrån platsen och försvann.

– Självklart är vi otroligt arga över att någon kan vara medveten om att man skadar någon så svårt och sen inte stå för det utan bara försvinna, att inte bry sig om att en person ligger där. Det är helt ofattbart. Men det var ju tur att det var på ett ställe där det var en massa människor runt omkring.

Malin har sedan helgen gjort framsteg, även om de är väldigt små. Bland annat har hon reagerat på läkarnas regelbundna smärttester, vilket tyder på att hon inte är förlamad. Men läkarna på Karolinska sjukhuset där hon vårdas har ännu inte kunnat ställa en exakt prognos då hon fortfarande är för svag och fysiskt skadad för att genomgå en magnetröntgen.

– Det är jättejobbigt, vi bara väntar på vad som händer. Läkarna har väldigt svårt att ge någon information eller förhoppning, men vi hoppas ju på att hon kommer vakna så småning om. Det är så mycket blandade känslor. Man älskar henne så mycket och går bara och hoppas hoppas hoppas på att hon så stark att hon klarar sig igenom det här, säger hennes mamma.

Hon berättar att något av de mest fantastiska de senaste dagarna, mitt i den fruktansvärda sorgen, har varit allt stöd från dotterns vänner. 

– Vi hade ingen aning om att hon har så många fantastiska vänner och folk som bryr sig om henne och det är något som jag har lärt mig om min dotter nu, att hon är en så otroligt omtyckt och älskad människa. Det ger oss ett fantastiskt stöd att hon har så många vänner, för jag tror att hon verkligen kommer behöva dem den dag hon vaknar, för hon kommer att ha en väldigt lång rehabilitering framför sig.

Nu vädjar familjen och många av Malins vänner om hjälp att hitta personen som körde på henne.

– Det vi vill få fram mest är att vi vet att polisen gör ett fantastiskt jobb med att försöka hitta bilen som körde på Malin och vi vill nu gärna även få allmänhetens hjälp att hitta den som körde bilen. Vi vill också att alla Malins vänner ska veta att de är det absolut viktigaste stödet för henne och familjen just nu.

Polisen presstalesperson Towe Hägg säger till Metro på torsdagskvällen att de ännu arbetar med att hitta fordonet.

– Vi söker fortfarande personer som har uppgifter att lämna om den olyckan och den golfen som har varit synlig på plats. Nu är vi väldigt måna om att få tag på personer som har uppgifter att lämna.

Fordonet polisen letar efter är en svart VW Golf, årsmodel 2014. Har du sett den eller vet du någonting om händelsen, ring 114 14. 

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Brott