Malin Blom.
Malin Blom.

Malin, 30, blev påkörd av en bil och när hon cyklade över ett övergångställe i juni. Hon blev allvarligt skadad och vårdas fortfarande på sjukhus. Nu har en person häktats för smitningen efter smitningen, rapporterar Aftonbladet.

Det var en lördagskväll den 13 juni som Malin Blom var på väg till en fest hos en vän. När hon cyklade över övergångstället utanför kajen vid Slussen i Stockholm, kom en okänd bil och körde på Malin som skadades svårt.

Efter olyckan vårdades hon medvetslös på sjukhus under flera veckor och hennes familj vädjade om hjälp att hitta smitaren. Under torsdagen häktades en man i Stockholms tingsrätt, rapporterar Aftonbladet.

– Vi har en person misstänkt på sannolika skäl för vållande till kroppsskada, grovt brott, och grov vårdslöshet i trafik, säger Olof Calmvik, åklagare i målet till Aftonbladet.

Mannen, som bor i Nacka, ska ha hittats med hjälp av signalement på den smitande bilen som vittnen sett köra på Malin. Han är häktad i två veckor eftersom åklagaren misstänker att han annars kan riskera utredningen.

– Det är tack vare allmänhetens hjälp som vi har fått in så många tips och polisen har lyckats gripa en person. Det känns jätteskönt att rättvisan kanske får ha sin gång och att en trafikfarlig person hålls borta från vägarna, säger Malins mamma Jenny Sillén Österman till Metro.

Hon berättar att Malin långsamt börjar återhämta sig, men att hon fortfarande har stora problem på grund av alla fysiska skador.

– Hon kan andas själv nu och har börjat prata lite men hon minns inget av vad som hände, varken före eller efter olyckan. Bra dagar känner hon igen oss och mindre bara dagar känns det som att hon inte riktigt kommer ihåg vilka vi är, säger Jenny.

Sedan olyckan har familjens sommarplaner fått lega på is. På förmiddagarna går Jenny till jobbet och eftermiddagarna spenderar hon hos Malin på sjukhuset.

– Det gör fruktansvärt ont i mig som mamma att veta att Malin går miste om så många saker som hon hade velat göra i sommar, säger hon.

När och om åtal kan väckas vill åklagaren inte uttala sig om.

– Mer kan jag inte uttala mig om, det är för tidigt i utredningen, säger han.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Brott