Malin Blom kämpar för att bli återställd efter olyckan i somras då hon blev påkörd av en smitare.
Malin Blom kämpar för att bli återställd efter olyckan i somras då hon blev påkörd av en smitare.

Malin Blom, 30, blev påkörd av en smitare i somras och hon kämpar fortfarande för att bli återställd. Hon kämpar fortfarande med minnet och har fått en polaroidkameria som ska hjälpa henne att minnas saker. ”Jag tänker att det blir ett jätteroligt album sen”, säger hon till Metro.

För över ett halvår sedan, den 13 juni, var Malin Blom på väg hem på cykeln till en vän. Vid ett övergångsställe vid Stadsgårdskajen i centrala Stockholm rammades hon av en bilförare. Hon flög av cykeln slungades i väg 13 meter, studsade mot en vägg och föll sedan ner mot marken. 

Hon fick svåra skallskador och flera benbrott i kroppen. Hon svävade länge mellan liv och död och låg i koma i tre veckor. 

► LÄS MER: Malin, 30, medvetslös efter smitningsolycka – nu vädjar familjen om hjälp 

Bilföraren av den svarta VW-golfen smet från olycksplatsen.  

Flera medier skrev om smitningsolyckan och med allmänhetens hjälp kunde den 25-årige bilföraren gripas. I tingsrätten dömdes han till böter på 24 000 kronor för smitning och vållande till kroppskada. Men inte grovt vållande, som åklagaren yrkade på. 

Malin Blom är ännu inte återställd. Hon går på heltidsrehabilitering och träffar sjukgymnast och logoped. 

– Det går bra, jag gör små framsteg hela tiden. Jag tror att jag blivit lite bättre på att prata, jag sluddrar inte lika mycket tror jag, säger hon till Metro. 

► LÄS MER: Bilisten som körde på Malin tycker inte att han gjort något fel 

Hon jobbar fortfarande med sitt närminne, hon har svårt att komma ihåg saker: 

– Det är jättedåligt, jag får hitta strategier för att jobba runt det. Jag har griffeltavlor hemma där jag skriver upp vad jag ska göra och en kalender. Det som jag inte skriver upp i kalendern kommer inte hända. 

När en kompis hälsade på och gick på toaletten hade Malin glömt att hon varit där. Så när kompisen kom ut igen hälsade Malin henne välkommen.

För att komma ihåg sina besök fick hon en polaroidkamera. 

– Innan var det bara att jag skulle ha den för att dokumentera besök, men nu tar jag med den när jag ska göra något kul. Jag tänker att det kommer bli ett jätteroligt album sen. 

► LÄS MER: 25-åring döms till böter för smitning efter påkörning

Innan olyckan åkte Malin skateboard varje dag. Något som hon gärna vill lära sig att göra igen. 

– Jag har börjat provåka, men jag har dålig balans. Men det är grymt, jag får ta med den på rehabiliteringen, så jag brukar få köra slalom. Så jag har lärt mig att hålla balansen på den, men utan att ta fart, det är asgrymt!

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Brott