Magnus Pehrsson tog över Malmö FF inför förra säsongen.
Magnus Pehrsson tog över Malmö FF inför förra säsongen.

De regerande svenska mästarna Malmö FF har fått en tuff start på allsvenskan och ligger på den undra halvan. Nu sparkas tränaren Magnus Pehrsson – och sportchefen Daniel Andersson tar över.

När Allan Kuhn förde Malmö FF till SM-guld 2016 fick han sparken ändå. Magnus Pehrsson tog över och lyckades också han ta hem serien under sitt första år, men han fick fortsatt förtroende.

Men nu, efter fyra förluster på de nio inledande omgångarna och en tiondeplats i allsvenskan, får Pehrsson sparken som tränare för klubben. Gårdagens match mot Trelleborg, som Malmö förlorade med 0-1, blev hans sista.

– Våra resultat hittills är en stor besvikelse. Det är ett tråkigt men nödvändigt beslut. Nu är min uppgift att omprioritera resurser för att skapa bästa förutsättningar för Daniel Andersson, säger Niclas Carlnén, vd i Malmö FF, till klubbens hemsida.

Det blir alltså sportchefen Daniel Andersson som byter tjänst och tar över som huvudtränare.

– Vi har hamnat i en tuff situation. Nu ska vi se till att vända den negativa trenden så snabbt som möjligt. Vi har tre matcher framför oss innan uppehållet där det gäller att få resultat. Den utmaningen börjar i Stockholm på onsdag, säger Daniel Andersson om matchen mot Hammarby.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om malmö ff