Frölundas Jonathan Sigalet, flygande, och Malmös Frederik Storm drabbar samman under lördagens SHL-premiär i Malmö Arena.
Frölundas Jonathan Sigalet, flygande, och Malmös Frederik Storm drabbar samman under lördagens SHL-premiär i Malmö Arena.

Det regerande mästarlaget vaknade för sent.Frölunda svarade för två mål i slutperioden av SHL-premiären, men föll med 2–3 borta mot Malmö.– Sett över hela matchen vinner Malmö rättvist, säger tränaren Roger Rönnberg.

Efter vårens succé med SM-guld drabbades Frölunda av mästarförbannelsen. Hela 13 spelare, exempelvis poängtrion Artturi Lekhonen, Ryan Lasch och Andreas Johnson, har lämnat Göteborgsklubben.

De som är kvar och har tillkommit vaknade för sent i SHL-premiären borta mot Malmö. Hemmalagets 3–0-försprång från mittenakten räckte till en uddamålsseger.

"Överjobbar lite"

– Det är väl mycket nytt på båda sidorna av isen, säger lagkaptenen Joel Lundqvist när han varvade ner på en motionscykel i innandömet av Malmö Arena.

– Det var en tät, tuff match. Vi var lite tunna i spelet med puck, vilket gör att vi fick lite korta anfall och tappade puckar lite för lätt emellanåt, fortsätter Frölundacentern.

Tränaren Roger Rönnberg var nöjd med den tredje perioden, men tyckte att hans manskap i övrigt gjorde en typisk premiärmatch.

– Det kan säkert vara lite spänt på vissa håll och kanter – att man vill mycket. Jag tycker ändå att inställningen är bra och vi kör på, men vi kanske överjobbar lite och kommer fel i vissa situationer, säger Lundqvist.

Frölunda vann skottstatistiken med förkrossande 16–2 i slutperioden och två mål inom loppet av 32 sekunder (båda i numerärt överläge, varav det första i spel fem mot tre) i slutskedet genom Simon Hjalmarsson och Joel Lundqvist gav gästerna kontakt. Kvitteringsmålet uteblev dock – hemmamålvakten Cristopher Nihlstorp och Malmö stod emot.

– Vi får ta med oss det. Det är tidigt fortfarande. Vi vill ju vinna matcher självklart, men vi känner att det är vissa bitar vi behöver förbättra, säger Lundqvist.

Händemark tvåmålsskytt

Förra säsongen svarade Malmöforwarden Fredrik Händemark för ett mål (och två assist) på 23 SHL-matcher. Efter premiären är 23-åringen redan uppe i två fullträffar (2–0 och 3–0).

– Det är kul. Bra start, säger Händemark med ett leende.

Förklaringen till succéstarten är mental, menar han.

– Varje gång jag har pucken ska jag försöka hålla i den och göra något i stället för att bara vara där ute och spela av mitt byte. Jag vill hela tiden försöka sätta avtryck i mitt byte, säger Fredrik Händemark.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset