Det kan bli tröttsamt att som frilansare sitta hemma och jobba, då kan det vara perfekt att besöka någon av stadens ställen som kan agera kontor i stället.
Det kan bli tröttsamt att som frilansare sitta hemma och jobba, då kan det vara perfekt att besöka någon av stadens ställen som kan agera kontor i stället.

Jobbar du hemifrån ibland, eller kanske är du frilansare och sitter ofta på kafé? Då vet du att det i längden kan bli dyrt med dagliga cappuccinos och chokladbollar. Här kan du hyra skrivbord, det behöver inte bli särskilt dyrt, och dessutom brukar kaffe ingå.

Minc, Anckargripsgatan 3
Minc är Malmös egna inkubator för startups. Har du en företagsidé kan du sitta här gratis i hela sex månader. Du får kaffe och te samt wi-fi och tillgång till kylskåp och micro. Andra entreprenörer finns på plats om du behöver någon att bolla idéer med.

Box Space Co-working, Gustav Adolfs torg 10B
Här hyr du eget skrivbord i ett fräsigt öppet kontorslandskap. Bor du centralt och är trött på att sitta hemma kan det här vara din bästa lösning. Gillar du att promenera eller träna utomhus på lunchen finns Kungsparken bara ett stenkast bort.

Djäkne Coworking, Djäknegatan 9
Hälften kafé, hälften kontorsplats. På Djäkne Kaffebar och Coworking samsas kaffesnobbar, frilansare och entreprenörer vid samma bord. Eller åtminstone i samma lokal. Här finns också kontorsplatser att hyra om en vill ha något lite mer privat.

From Studio, Claesgatan 8
Inte helt gratis, men snudd på! För under 1000 kronor i månaden får du sitta i en spännande och kreativ lokal på Mitt Möllan. Här finns en stor printer, ett flertal backdrops till studiofoto och mycket mer. Kök och wi-fi ingår givetvis även i hyran.

House of Ada, Södra Promenaden 55
Lite dyrare, men helt klart värt pengarna för den ambitiösa frilansaren som gillar ljust och fräscht. Runt 30 personer jobbar här för tillfället, både på heltid och halvtid. Mötesrum, låsbara skåp och hör och häpna – dusch, ingår också i priset.

Olle Eriksson, Mediekonsult

Kommentera denna artikel

Vad tycker du? Här har du möjlighet att kommentera denna artikel. Vi på Metro vill ha en öppen dialog där de som deltar respekterar varandras åsikter. Alltså förväntar vi oss att du håller en schysst ton. Du kan framföra dina åsikter på ett civiliserat sätt även om du inte håller med om andras. Vi tror på dig!

Här kan du läsa hela vår kommentarspolicy.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset