Scaniabadet bjuder in till ett dopp i helgen.
Scaniabadet bjuder in till ett dopp i helgen.

Puh! Vilken sommar vi fick! Massor av bad, sol och extrem hetta. Semestern kanske är slut nu, men nog kan vi väl klämma in ett par dopp till innan sommaren också är över. Här är de absolut bästa badplatserna i Malmö med omnejd.

Västra hamnen 

Scaniabadet och Daniaparken är som kusiner ett stenkast från varandra. De attraherar olika publik, men är minst lika härliga. Det är obligatoriskt att hoppa från en av bryggorna för att omedelbart kunna svalka sig. Den modige hoppar även från utsiktsplatsen.

Ribersborgs Kallbadhus
Ända sedan 1898 har människor kommit till kallis för att basta och bada nakna. Hit är det lika populärt att gå i grupp som helt ensam. Här finns även ett mysigt fik och denna sommaren är nog bastun bara till för de som inte redan smält bort eller fått värmeslag.

Ribersborgs strand
En plats mer anpassad för barnfamiljer och hundägare, här är det nämligen relativt grunt. Passa på att lära barnen att simma eller ta med hunden för lite träning och vattenaktiviteter. Hundarna har givetvis en egen del av stranden.

Dalby stenbrott
Sugen på att hoppa från klippor? Ta bilen i en halvtimme från stan för att komma till Dalby stenbrott, där du kan hoppa från ett flertal olika höjder. Vid soligt väder kan det bli över 500 personer runtomkring stenbrottet, så åk tidigt.

Lomma strand
I Lomma är det så långgrunt att du får gå oerhört långt ut i vattnet för att det ens ska komma upp till midjan. Men det gör också att du kan ta riktigt häftiga bilder – särskilt i solnedgången. Glöm inte att betala bilparkeringen, lapplisorna är ofta i närheten.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om helgtips